Μια σπουδαία κόντρα πρόσφερε το 2ο ετάπ του 43ου Γύρου Θυσίας από την Κάτω Αχαγιά στην Αρχαία Ολυμπία (122χλμ), με τον Γιώργο Μπούγλα να κατακτά στο τέλος τη νίκη. Πέντε αναβάτες είχαν σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί μέτρησε  η εμπειρία, με τον 31χρονο αναβάτη του Κρόνου Νίκαιας να δρα την κατάλληλη στιγμή και να κατακτά τη νίκη σε 03ώρ.09:10.78.

Τον ίδιο χρόνο σημείωσε και ο Δημήτρης Χριστάκος, με τον 22χρονο αθλητή του Άλφα Καλλιθέας, όπως και χθες στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, έτσι και τώρα ήταν ο καλύτερος στην κατηγορία των νέων ανδρών. Στην 3η θέση της κατάταξης τερμάτισε ο Νίκος Δράκος του ΓΣ Διαγόρας (03ώρ.09.11.01).

Ο σημερινός αγώνας από την Κάτω Αχαγιά στην Αρχαία Ολυμπία εγκαινίασε τη σειρά αγώνων Ελίτ Λίγκα Δρόμου και η πρεμιέρα άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους μετέχοντες.

Στον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία το «παρών» έδωσε, ως εκπρόσωπος του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Μιχάλης Κουρέτας (αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας), ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Φίλιας, καθώς και ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Χαράλμαμπος Μπονάνος ο δήμαρχος Κάτω Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς.

Ο 43ος Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας» ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή (30/5), με την καθιερωμένο αγώνα Πάτρα-Καλάβρυτα στον οποίο θα πάρουν μέρος και οι γυναίκες. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30 από το νέο λιμάνι της Πάτρας κι έπειτα από 102χλμ οι αναβάτες θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.

Πηγή: www.sports3.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…