Ο Damiano Caruso (Bahrain Victorious) άφησε για λίγο το ρόλο του βοηθού, κατακτώντας τη νίκη στο 20ο εταπ του Giro d’Italia 2021.

Verbania → Alpe Motta, 164 km

Νωρίς μετά το ελεύθερο, ένα γκρουπ 9 αποσπασμένων αθλητών δημιουργήθηκε. Όμως το πελοτόν δεν τους έδωσε αρκετή ελευθερία και στους πρόποδες της ανάβασης για το Passo San Bernardino, το γκρουπ έσπασε. Τελικά, μόλις 5 αθλητές συνέχισαν μπροστά με μια διαφορά 50΄΄.

Μετά την πρώτη κατάβαση, 3 αυλητές της Team DSM, συμπεριλαμβανομένου του Romain Bardet, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν τους αποσπασμένους. Λίγο μετά, ο 2ος ΓΚ, Damiano Caruso, ενώθηκε μαζί τους μαζί με το συναθλητή του Pello Bilbao.

Το γκρουπ είχε μια μικρή διαφορά στην ανάβαση στο Splügenpass όπου κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά. Οι Bardet, Storer, Caruso και Bilbao ξεκίνησαν την κατάβαση με 43΄΄ προβάδισμα, ένα πλεονέκτημα που διατήρησαν λίγο πολύ μέχρι την τελική ανάβαση.

Οι Storer και Bilbao έβαλαν πλάτη για να βοηθήσουν τους αρχηγούς τους στην τελευταία ανάβαση του Giro d’Italia 2021, πριν ο Caruso αναλάβει για τα τελευταία 6 χλμ, με τον Bardet να χάνει επαφή. Ο Dani Martinez (Ineos Grenadiers) έθεσε έντονο ρυθμό σε ό, τι είχε απομείνει από το γκρουπ της ροζ φανέλας, αλλά ο Caruso κατάφερε να κρατήσει, κερδίζοντας μια άξια νίκη  στην κορυφή του Alpe Motte, την πρώτη του σε Grand Tour.

Νικητής του εταπ, Damiano Caruso (Bahrain Victorious): «Σκέφτηκα περίπου χιλιάδες πράγματα στα τελευταία μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού, όλες τις θυσίες μου, την προπόνησή μου και όλη τη δουλειά που έκαναν οι συναθλητές μου. Αγωνιστήκαμε με έναν υποδειγματικό τρόπο σήμερα, ο Pello Bilbao έκανε μια απίστευτη δουλειά και έπαιξε θεμελιώδη ρόλο σε αυτήν τη νίκη. Σήμερα συνειδητοποίησα ένα όνειρο, νομίζω ότι είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο!»

Η ροζ φανέλα, Egan Bernal (INEOS Grenadiers): «Σήμερα αγωνιστήκαμε πολύ καλά ως ομάδα, ελέγξαμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι συναθλητές μου έκαναν εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια στον Jonathan Castroviejo. Είχα καλά πόδια και ήξερα ότι είχα συναθληητές γύρω μου, αλλά όταν ο Caruso επιτέθηκε, με το πλεονέκτημά του να αυξάνεται, παραδέχομαι ότι ανησυχούσα. Τώρα είμαι βέβαιος για το τελευταίο εταπ αύριο, έχω ένα προβάδισμα 2΄στη ΓΚ και θα δώσω τα πάντα στην ατομική χρονομέτρηση».

Αποτελέσματα 20ου εταπ:

1. Damiano Caruso (Ita) Bahrain Victorious in 4:27:53
2. Egan Bernal Gomez (Col) INEOS Grenadiers at 0:24
3. Daniel Martinez Poveda (Col) INEOS Grenadiers at 0:35
4. Romain Bardet (Fra) DSM
5. João Almeida (Por) Deceuninck – Quick-Step at 0:41
6. Simon Yates (GB) BikeExchange at 0:51
7. Aleksandr Vlasov (Rus) Astana-Premier Tech at 1:13
8. Hugh Carthy (GB) EF Education-Nippo at 1:29
9. Lorenzo Fortunato (Ita) eolo-Kometa at 2:07
10. Antonio Pedrero (Spa) Movistar at 2:23

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Egan Bernal Gomez (Col) INEOS Grenadiers in 85:41:47
2. Damiano Caruso (Ita) Bahrain Victorious at 1:59
3. Simon Yates (GB) BikeExchange at 3:23
4. Aleksandr Vlasov (Rus) Astana-Premier Tech at 7:07
5. Romain Bardet (Fra) DSM at 7:48
6. Daniel Martinez Poveda (Col) INEOS Grenadiers at 7:56
7. Hugh Carthy (GB) EF Education-Nippo at 8:22
8. João Almeida (Por) Deceuninck – Quick-Step at 8:50
9. Tobias Foss (Nor) Jumbo-Visma at 12:39
10. Dan Martin (Irl) Israel Start-Up Nation at 16:48

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αεροδυναμικοί;

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξοδέψουμε χρήματα για να γίνουμε πιο «αεροδυναμικοί»,…