Οι ελπίδες του Mathieu van der Poel για το Ολυμπιακό χρυσό διακόπηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν ο Ολλανδός αθλητής είχε πτώση στον 1ο από τους 7 γύρους στον αγώνα ποδηλασίας βουνού.

Ο Van der Poel έκρινε εσφαλμένα την προσγείωση στο Sakura Drop στον 1ο γύρο, έφυγε πάνω από το τιμόνι του και προσγειώθηκε δυνατά με την πλάτη και τα πλευρά του. Ο τελικός νικητής του αγώνα Tom Pidcock (Μεγάλη Βρετανία) απέφυγε να συγκρουστεί με τον Van der Poel, και κατάφερε να παραμείνει όρθιος.

Ο Ολλανδός πέρασε περίπου 1΄ στο έδαφος, πριν επιστρέψει προσεκτικά στο ποδήλατό του και συνέχισε για το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης ώρας. Ο 26χρονος τελικά αποχώρησε από τον αγώνα στον 5ο γύρο και στη συνέχεια εμφανίστηκε να κάθεται στο γρασίδι, πονώντας.

Το κομμάτι στο οποίο Van der Poel είχε την πτώση, περιλάμβανε μια ράμπα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά η ράμπα αυτή αφαιρέθηκε για τον αγώνα. Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης AD Sportwereld αναφέρουν ότι ο Van der Poel είπε στον συναθλητή του Milan Vader, ότι πίστευε ότι η ράμπα ήταν ακόμα εκεί.

«Μπορεί να είναι σκληρό να το πούμε, αλλά το συζητήσαμε αυτό κατά τη διάρκεια του γεύματος», δήλωσε ο Vader στη NOS.

Ο Mathieu είπε: «Ωχ, όλοι πηδούν εκεί.» Ρώτησα: «Δεν θα το κάνεις;» και είπε «όχι, θα περάσω πάνω στη ράμπα». Του είπα τότε ότι στη δοκιμαστική εκδήλωση του 2019 είχαν αφαιρέσει τη ράμπα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Van der Poel είπε στο Twitter: «Δεν ήξερα. Η ράμπα ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης. Άκουσα ότι την κατάργησαν μόνο κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής εκδήλωσης».

Έγραψε επίσης tweet στον ολλανδό δημοσιογράφο Thijs Zonneveld όταν ρωτήθηκε αν του είπαν πριν από τον αγώνα, «Δεν ήξερα τίποτα. Τώρα στο νοσοκομείο για φωτογραφίες. Πάρα πολύ πόνος για να τερματίσω».

Ο Van der Poel πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξέταση στο τραυματισμένο ισχίο του. Αργότερα δημοσίευσε στο Instagram:

Ο Ολλανδός αθλητής μπήκε στον αγώνα MTB του Τόκιο ως ένα από τα φαβορί για το χρυσό, μαζί με τον Pidcock. Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ο Van der Poel ήταν επικεφαλής του Tour de France μετά από μια νικηφόρα νίκη στο 2ο εταπ. Νωρίτερα φέτος κέρδισε τον 4ο παγκόσμιο τίτλο του στο cyclocross.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…