Ο Sagan ανακοίνωσε ότι υπέγραψε για την TotalEnergies το βράδυ της Τρίτης (3 Αυγούστου) μαζί με τους συναθλητές του στην Bora-Hansgrohe, Daniel Oss, Maciej Bodnar και Juraj Sagan, μαζί με την εταιρία ποδηλάτων Specialized, την εταιρία ρούχων Sportful και πολλές ακόμα εταιρίες εξαρτημάτων.

Ο Sagan ανέφερε τι σκέφτηκε για τους ανθρώπους που θα εκπλήσσονταν με την μεταγραφή του σε μια μικρότερη ομάδα, 2ης κατηγορίας:

«Ξέρετε, όταν μπήκα στην Bora-Hansgrohe στα τέλη του 2016, ήταν μια μικρή ομάδα. Σε λίγα χρόνια, όλα άλλαξαν και έγινε μια από τις μεγαλύτερες δομές του WorldTour».

«Αυτό που εννοώ είναι ότι ήμουν εκεί [σε εκείνη την κατάσταση] πριν. Το πιο σημαντικό δεν είναι η τρέχουσα κατάσταση της ομάδας αλλά το τι πρόκειται να κάνουμε με αυτό. Το γεγονός ότι η TotalEnergies δεν είναι στο WorldTour σήμερα δεν είναι πρόβλημα για μένα. Θέλω να βοηθήσω να γίνει μια μεγάλη ομάδα».

Η TotalEnergies κατέστησε σαφές ότι χτίζει μια ομάδα για να μπει στο WorldTour κάποια στιγμή. Το αν θα γίνει το 2022 ή όχι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Σλοβάκος σταρ είπε ότι γνώρισε για πρώτη φορά το αφεντικό της TotalEnergies, Jean-Renie Bernaudeau πριν από 3 χρόνια στο Tour de France και θαύμασε πώς αφήνει τους αθλητές του να αγωνιστούν. Ο Bernaudeau μίλησε για συνάντηση με τον Sagan μόλις πριν από λίγους μήνες στο σπίτι του στο Μονακό για να συζητήσει τη μετακίνησή του στην ομάδα του, όταν ο Sagan ρώτησε για πιθανές εξελίξεις σε άλλους κλάδους όπως η ποδηλασία βουνού και οι αγώνες gravel.

«Ο Peter προσπαθεί να διατηρήσει τον εαυτό του. Έχει δημιουργήσει γύρω του ένα είδος μικροεπιχειρήσης, με πολύ στενούς ανθρώπους, που του επιτρέπουν να είναι ευτυχισμένος», εξηγεί ο Bernaudeau.

«Είναι επίσης ένα όραμα για ποδηλασία. Όταν τον συνάντησα στο σπίτι του στο Μονακό, με ρώτησε με μισή καρδιά, σαν να μην τολμούσε, αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις gravel. Είναι μια νέα αγορά που συνδέεται με οικολογία, αστική κινητικότητα, είναι η ευχαρίστηση που ψάχνουμε εγώ και αυτός. Αυτό θα ανοίξει νέες πόρτες».

Αλλά ο Sagan θέλει να επικεντρωθεί στην ανάρρωση από τον τραυματισμό του στην πτώση που είχε με τον Caleb Ewan (Lotto-Soudal) στο 3ο εταπ του Tour de France. Ο Sagan συνέχισε μέχρι το 12ο εταπ, όπου έπρεπε να εγκαταλείψει λόγω της μόλυνσης που δημιουργήθηκε σε ένα κόψιμο από την πτώση.

Μετά από αυτό, επιδιώκει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Leuven για τη Σλοβακία και να προσπαθήσει να πάρει έναν 4ο  παγκόσμιο τίτλο, πριν πάρει μέρος στο ανανεωμένο Paris Roubaix στις 3 Οκτωβρίου 2021 με την Bora-Hansgrohe, πιθανότατα τον τελευταίο του αγώνα με τη γερμανική ομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…