Μετά το λανσάρισμα του πρώτου ποδηλάτου gravel από ανθρακόνημα, του Arcadex, η Bianchi παρουσιάζει τώρα ένα ακόμα ποδήλατο gravel – επίσης από ανθρακόνημα -, το Impulso Pro. Είναι ένα ποδήλατο με κλασσική φόρμα, ιδανικό για grand fondos και μεγάλες ταχύτητες σε πατημένους χωματόδρομους.

Bianchi Impulso Pro – Ένα κλασσικό gravel ποδήλατο

Διαθέτοντας στρογγυλεμένο πλαίσιο,  έναν οριζόντιο σωλήνα και υπερμεγέθη μεσαία τριβή, με συνολικό βάρος στα 1,100 g, το Impulso Pro είναι τόσο κλασικό, όσο δεν είναι το Arcadex.

Η Bianchi υποστηρίζει ότι το νέο Impulso Pro είναι ένα ποδήλατο «…με όλα τα χαρακτηριστικά των αγωνιστικών γονιδίων της Bianchi» και με μια γεωμετρία που παρέχει μια «εξαιρετικά ανταποκρινόμενη και άκαμπτη βόλτα».

Πλαίσιο

Ο σχεδιασμός πλαισίου υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό. Χωρίς αντάπτορες, μεγαλύτερη και χαμηλότερη γεωμετρία (reach 386mm, stack 554mm για μέγεθος 54cm) και μικρότερο μεταξόνιο σε σύγκριση με το Arcadex, το νέο Impulso Pro είναι ουσιαστικά ένα ποδήλατο δρόμου για χαλίκι.

Αν και ισχυρίζεται « μεγάλο διάκενο, μεγάλες δυνατότητες» για το νέο ποδήλατο, η Bianchi επέλεξε ένα κάπως περιορισμένο διάκενο για τα ελαστικό, μόλις 38mm. Το παραπάνω αποτελεί ακόμα μια ένδειξη ότι η Bianchi στοχεύει στον αθλητή που του αρέσει να πηγαίνει γρήγορα σε πατημένους χωματόδρομους και όχι για αυτόν που προτιμά τη λογική του adventure bike με διάκενο 40 mm+.

Αν και τα περισσότερα πλαίσια χωρούν φαρδύτερα ελαστικά από ό, τι έχει δηλωθεί επίσημα, τα 38 mm φαίνονται λίγα ακόμα μια για αγωνιστική χρήση. Πλέον πολλοί αγώνες gravel αυτές τις μέρες απαιτούν μεγέθη ελαστικών 40 mm ή μεγαλύτερα.

Μεγέθη και εκδόσεις

Το Impulso Pro είναι διαθέσιμο σε 2 χρώματα, μια δίχρωμη, μοντέρνα εκδοχή του εμβληματικού Celeste της Bianchi και μια ανοιχτόχρωμη πράσινη επιλογή για τους υπόλοιπους.

Η Bianchi διαθέτει αυτή τη στιγμή μόνο μία επιλογή κατασκευής για το Impulso Pro με μετάδοση Shimano GRX600 1 × 11. Ωστόσο, οι εικόνες του νέου ποδηλάτου στην ιστοσελίδα της εταιρίας, υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει μια επιλογή κατασκευής 2x.

Παραδόξως, η Bianchi δεν προσφέρει προς το παρόν το Impulso Pro με μετάδοση Campagnolo Ekar, ειδικά για gravel.

Το ποδήλατο ολοκληρώνεται με τροχούς tubeless-ready και ελαστικά WTB Riddler comp 37mm.

Το Impulso Pro διατίθεται τώρα σε 6 μεγέθη πλαισίων σε βήματα 2 εκατοστών από 48 έως 58 εκατοστά.

Η Bianchi δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις τιμές για το νέο ποδήλατο. Θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο καθώς λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με τις τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…