Οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται εδώ και ένα μήνα, από τότε που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, περίπου 3.4 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, αναζητώντας καταφύγιο περιμένοντας να τελειώσουν οι μάχες.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, χώρες, εταιρείες, οργανώσεις βοήθειας και άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει για να παράσχουν υποστήριξη και βοήθεια στον ουκρανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών που βασίζονται στο ποδήλατο.

Ρίξτε μια ματιά, παρακάτω, στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε την Ουκρανία μέσω ενεργειών που βασίζονται στο αγαπημένο σας δίτροχο.

Rubber N’ Road

Η ποδηλατική μάρκα Rubber N’ Road της Νέας Υόρκης συγκεντρώνει χρήματα για προσπάθειες ανακούφισης στην Ουκρανία πουλώντας μπλουζάκια με λογότυπο μια ουκρανική σημαία και το μήνυμα “Ride Bikes Not tanks”.

Ποδηλατώντας για την Ουκρανία!

Μπορεί κάποιος να αγοράσει τα μπλουζάκια απευθείας από τον ιστότοπο της εταιρείας για 40 $, κάτι που είναι ακριβό για ένα μπλουζάκι, αλλά δικαιολογείται από το γεγονός ότι κάθε δολάριο των εσόδων θα παραδοθεί στην Ουκρανική Εταιρεία Ερυθρού Σταυρού.

«Η ποδηλασία για εμάς είναι ένα όχημα για την προώθηση μιας κοινότητας και την προώθηση της αλλαγής», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης της Rubber N’ Road, Gil Lavi, σε ένα δελτίο τύπου. «Το μπλουζάκι «Ride Bikes Not Tanks» είναι μια προσπάθεια της κοινότητάς μας που ζεσταίνει τις καρδιές μας. Προβάλλει τα πρόσωπα και τα χέρια των αναβατών που κάνουν το Rubber N’ Road μια παγκόσμια οικογένεια». Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου $10.000 μέχρι στιγμής.

Rouvy

Η πλατφόρμα εικονικής ποδηλασίας εσωτερικού χώρου Rouvy με έδρα την Τσεχία φιλοξένησε μια εν εξελίξει διαδρομή συγκέντρωσης χρημάτων με τίτλο Ride for Ukraine. Για να συμμετάσχουν, οι αναβάτες έπρεπε να ολοκληρώσουν μια εικονική διαδρομή 10 χιλιομέτρων που συνοδευόταν από ένα βίντεο από μια βόλτα κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου. Για να είναι έγκυρη η διαδρομή, η διαδρομή έπρεπε να ολοκληρωθεί σε λειτουργία χρονομέτρησης – δηλαδή, η διαδρομή δεν μπορούσε να τεθεί σε παύση και ο αναβάτης δεν μπορούσε να αλλάξει τη θέση του εικονικού avatar του στη διαδρομή.

Για κάθε ολοκληρωμένη βόλτα, η εταιρία είχε δεσμευτεί να δωρίσει ένα ευρώ στη UNICEF. Συμμετείχαν πάνω από 15.000 αναβάτες. Αν και αυτή η πρόκληση έχει τελειώσει, μπορείτε ακόμα να συνεισφέρετε απευθείας στη UNICEF και να βοηθήσετε τα παιδιά της Ουκρανίας εδώ.

Υπουργείο Μεταφορών της Δανίας

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών της Δανίας συνεργάστηκε με την Ένωση Ποδηλατών για να δημιουργήσει την πρωτοβουλία «Give a Bicycle», η οποία παρέχει στους Ουκρανούς πρόσφυγες δωρεάν ποδήλατα.

Οι κάτοικοι της Δανίας μπορούν να δωρίσουν τα παλιά ή αχρησιμοποίητα ποδήλατά τους ανεβάζοντας μια φωτογραφία και πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος και την κατάστασή του μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας. Οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο ιστότοπο για να ζητήσουν ποδήλατο χρησιμοποιώντας μια φόρμα διαθέσιμη εκεί. Στη συνέχεια, οι εθελοντές θα παραδώσουν τα ποδήλατα στους πρόσφυγες όταν συμπίπτει μια δωρεά και ένα αίτημα.

Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να δώσει στους πρόσφυγες ελευθερία κινήσεων στη χώρα και να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν σε αυτήν την κοινωνία που αγαπά το ποδήλατο και να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στις τοπικές κοινωνίες.

Αυτές οι πρωτοβουλίες μπορεί να φαίνονται μέτριες σε σύγκριση με την τεράστια βαρβαρότητα και τη σκληρότητα του πολέμου, αλλά ό,τι βοηθά στη διάσωση ή τη βελτίωση της ζωής, είτε στην Ουκρανία είτε εκτός της χώρας, είναι βέβαιο ότι θα κάνει τους Ουκρανούς να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…