Ο Ολλανδός και ο Wout van Aert ήταν αχώριστοι για ολόκληρο τον αγώνα μέχρι που ο Mathieu van der Poel έκανε την κίνησή του, κατακτώντας μια ακόμα φανέλα ουράνιου τόξου. Ήταν η 5η κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας  ήδη θριαμβεύσει σε Τσεχία, Δανία, Ελβετία και Βέλγιο. Ο Eli Iserbyt κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, μπροστά από τον Lars van der Haar.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να το περιγράψω», δήλωσε ο Van der Poel μετά τον τερματισμό. «Νομίζω ότι έτσι θα έλεγαν όλοι εκ των προτέρων πώς πρέπει να είναι ο αγώνας – ένα σπριντ απέναντι στον Wout. Είναι απίστευτο. Νομίζω ότι αυτό ήταν σίγουρα στην πρώτη τριάδα από τις ωραιότερες νίκες μου όλων των εποχών. Θα το θυμάμαι για πολύ καιρό».

«Ένιωσα εξαιρετικά χαλαρός», είπε ο Van der Poel για τον τελευταίο γύρο στους δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι αυτό ήταν ίσως το κλειδί για τη νίκη σήμερα. Θα μπορούσα να μείνω πραγματικά ήρεμος. Νομίζω ότι όλοι περίμεναν από εμένα να κάνω μια κίνηση στα εμπόδια, αλλά ήξερα ήδη ότι ήθελα να πάω στο σπριντ. Ξέρω [πώς είναι] το σπριντ εδώ. Είναι πολύ περίεργο και δύσκολο να το εκφράσεις με λέξεις».

«Δούλεψα πολύ σκληρά για αυτό.Είχα πάλι μερικές προετοιμασίες με την πλάτη μου.Έκανα επαναφορά με την ομάδα μου στο προπονητικό στρατόπεδο και δούλεψα προς αυτόν τον στόχο, τον οποίο σημείωσα ήδη στην αρχή της σεζόν.Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος».

Ο Van Aert περίμενε ότι ο van der Poel θα χρησιμοποιούσε τις δεξιότητές του για να δημιουργήσει ένα κενό στο τελευταίο τμήμα των εμποδίων, αλλά άργησε να φτάσει στη γραμμή αργά χωρίς χρόνο για τον Βέλγο να αντιδράσει.

«Στο μυαλό μου πάντα περίμενα να είμαι στη δεύτερη θέση στο σπριντ λόγω της τοποθέτησης των εμποδίων», δήλωσε ένας απογοητευμένος Van Aert. «Ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτό και ήμουν λίγο μπερδεμένος, οπότε ξέχασα να οδηγήσω το δικό μου σπριντ. Αν έτρεχα κατευθείαν από τη γωνία, ίσως ο Mathieu να με προσπερνούσε, αλλά μάλλον θα είχα καλύτερη αίσθηση αν το είχα κάνει».

«Νιώθω ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει τον αγώνα καθώς ήμασταν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα μαζί και είχα ακόμα την ευκαιρία μου. Ήρθε από πίσω, κάνοντας διαφορά 2 μήκη ποδηλάτου, μπήκα στο slipstream του αλλά δεν μπορούσα να το κλείσω εγκαίρως …άρχισα να αλλάζω ταχύτητες μόλις με προσπέρασε ο Mathieu, αλλά δεν είχα αρκετές ταχύτητες».

«Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν την ιστορία», πρόσθεσε ο Van der Poel. «Πιέζουμε ο ένας τον άλλον ήδη εδώ και 10 χρόνια. Επίσης, τα πλήθη – αν ήμουν μόνο εγώ και αυτός θα ήταν διαφορετικά. Ωθήσαμε ο ένας τον άλλον σε ένα υψηλότερο επίπεδο αλλά και το άθλημα – δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο cyclocross. Είναι μια πολύ ωραία ιστορία που γράφουμε. Αλλά δεν είναι το τέλος – έχουμε ακόμα την αγωνιστική σεζόν και σίγουρα θα τον ξαναδώ».

Αποτελέσματα Πρωταθλήματος 2023 CX

1. Mathieu van der Poel (NED) – 01:07:20
2. Wout van Aert (BEL) + 00
3. Eli Iserbyt (BEL) + 12
4. Lars van der Haar (NED) + 13
5. Michael Vanthourenhout (BEL) + 46
6. Gerben Kuypers (BEL) + 54
7. Niels Vandeputte (BEL) + 57
8. Laurens Sweeck (BEL) + 59
9. Cameron Mason (GBR) + 01:08
10. Clément Venturini (FRA) + 01:30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…