Από το Γιβραλτάρ στην Κάρυστο με ποδήλατο

Στις 8 Ιουνίου ο Γεράσιμος Λυκούδης και ο Γεράσιμος Μαλούτας, θα ξεκινήσουν με τα ποδήλατά τους ένα ταξίδι 3.000 μ. περίπου. Aφετηρία η πόλη του Γιβραλτάρ και τελικός προορισμός την πόλη της Καρύστου στην ΕΥΒΟΙΑ.

Οι χώρες που θα διασχίσουν κατά σειρά είναι:
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΝΔΟΡΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ.

Θα διανύουν καθημερινά 200-300 χλμ. από επαρχιακές οδούς. Θα αποφεύγουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και εθνικές οδούς και θα ξεκουράζονται 6-8 ώρες την ημέρα. Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντηθούν με ποδηλατικούς συλλόγους από όλη την Ευρώπη, που έχουν ήδη εκδηλώσει την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια αυτή.

Στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι η ανάδειξη της ποδηλασίας, ηπροβολή της χώρας μας και ειδικότερα η τουριστική προβολή της Καρύστου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ήδη μετά την επιτυχημένη ποδηλατική πορεία του Λονδίνο-Κάρυστος το 2014, το LONDON-KARYSTOS Race αποτελεί κομμάτι του ποδηλατικού τριπτύχου “ΛΟΝΔΙΝΟ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ”, “ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ– ΚΑΡΥΣΤΟΣ” και “ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ – ΚΑΡΥΣΤΟΣ”.

Τρίπτυχο που στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Η Κάρυστος μπορεί να γίνει πόλος έλξης αθλητών της ποδηλασίας από όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο. Η εκπομπή ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχει προβάλει σχετικό αφιέρωμα στις 7/5/2014, για το LONDON-KARYSTOS Race.

Κατά τη διάρκεια του «Ευρω-ταξιδίου» τους, θα υπάρχει απευθείας σήμα που θα εκπέμπετεαι δορυφορικά από το ποδήλατο, σηματοδοτώντας έτσι την ποδηλατική τους διαδρομή. Επίσης θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω διαδικτύου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πηγή https://tvstar.gr/eyvoia-articles/87762-apo-to-givraltar-stin-karysto-me-podilato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…