Το 3ο Brevet Φλώρινας, είναι ένα σχετικά εύκολο μπρεβέ, που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες: Στους πρωτάρηδες που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το μαγικό νούμερο «200». Στους έμπειρους, που θέλουν απλά να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή και να «ξεκουραστούν» από άλλα, πιο δύσκολα μπρεβέ.

Τα τοπίο είναι λίγο πολύ γνώριμο, γιατί τα 2/3 του φετινού μπρεβέ «πατάει» στην περσινή διαδρομή. Γιατί να αλλάξουμε κάτι ήδη όμορφο και απλό; Φέτος όμως, η γνωστή διαδρομή, θα γίνει με αντίθετη φορά. Αυτό αφορά το κομμάτι της λίμνης Βεγορίτιδας, τα χωριά Περαία, Πύργοι, Μεσόβουνο, Κομνηνά, Ανατολικό, Πτολεμαίδα και την επιστροφή στη Φλώρινα.

3ο Brevet Φλώρινας – νέο τμήμα διαδρομής

Το καινούργιο κομμάτι είναι η ανάβαση και κατάβαση της Βίγλας, συγκεκριμένα τα 2/3 αυτής. Η ανάβαση ξεκινά από Φλώρινα (670 μ.) και ανεβαίνει σταδιακά μέχρι τα 1320 μ., με σταθερή κλίση. Στη συνέχεια, η κατάβαση γίνεται στην νότια πλευρά της με τα επόμενα 10 χιλιόμετρα μέχρι το ελληνικό τελωνείο, όπου θα υπάρχει το 1ο κοντρόλ.

Μετά το σφράγισμα, ακολουθούν ακόμα 15 χιλιόμετρα, μέχρι τη διασταύρωση Μελίτης. Εκεί τελειώνουν τα 56 χιλιόμετρα του νέου τμήματος της διαδρομής.

3ο Brevet Φλώρινας – Pre ride

Αύριο 21/6/2017 θα γίνει δοκιμαστικά η διαδρομή, ώστε να σημειωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες τις διαδρομής. Τέτοιες είναι οι σημάνσεις των δρόμων, τυχόν θέματα με το οδόστρωμα, σημεία υδροδοσίας κ.ο.κ.

Μετά θα γίνουν οι τελευταίες διορθώσεις στο roadbook (βιβλίο διαδρομής), που θα δοθεί στην εκκίνηση.

Πληροφορίες για το 3ο Brevet Φλώρινας, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα στο FB

Καθώς και στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης

Μπορείτε να κατεβάσετε το roadbook της διαδρομής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…