Η σύνθεση της Sky αλλάζει για το 2017, με την ομάδα να στοχεύει σε έναν 5ο τίτλο, στον Γύρο Γαλλίας. Η αρχή έγινε το 2012 με τον Bradley Wiggins. Η ομάδα συνέχισε με τον Chris Froome και κέρδισε  ακόμα τρεις τίτλους το 2013, 2015, 2016.

Σύμφωνα με τον Froome « …Ο Γύρος Γαλλίας είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας και θα ήταν απίθανα να νικούσα για τέταρτη φορά. Στοχεύοντας για την τέταρτη νίκη, είναι αυτό που με κινητοποιεί. …Είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να αρχίσει ο Γύρος. Πραγματικά το λατρεύω. Είναι ένα συναίσθημα που δεν έχεις από κανένα άλλο αγώνα…»

Ο Froome θέλει μια παντοδύναμη ομάδα, για να αντιμετωπίσει τα φαβορί του Γύρου Γαλλίας Richie Porte (BMC), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Nairo Quintana (Movistar) και Romain Bardet (AG2R-La Mondiale).

Η ομάδα κατεβαίνει με 6 αθλητές που πρωταγωνίστησαν το 2016. Αυτοί που αντικαθίστανται είναι οι Poels και Stannard. Ο τραυματισμένος από τον Γύρο Ιταλίας Geraint Thomas, είναι έτοιμος για την Γαλλία. Θα είναι ο Νο 2 της ομάδας και θα αντικαταστήσει τον Froome σε περίπτωση τραυματισμού.

Οι Landa, Henao και Nieve θα είναι οι βοηθοί στα βουνά, με τον Kwiatkowski σε καθήκοντα μπαλαντέρ. Στο δρόμο, υπεύθυνος θα είναι ο Rowe, οποίος θα προστατεύει και τον Froome στα επίπεδα εταπ. Ο Kiryienka, θα εμφανίζεται όπου χρειαστεί να δίνει δυνατό ρυθμό.

Ο τελευταίος βοηθός θα είναι ο Γερμανός Christian Knees. Είναι ο αντικαταστάτης του Stannard, λόγω αδυναμίας του τελευταίου να πρωταγωνιστήσει. Ο Stannard αποχώρησε από το τελευταίο Criterium Du Dauphine λόγω ασθένειας.

Η ομάδα για το 2017 έχει κάνει μια νέα συνεργασία με την Castelli, και η κλασσική μαύρη στολή θα είναι λευκή για τον Γύρο Γαλλίας.

Η σύνθεση της Sky

Chris Froome (Gbr), Geraint Thomas (Gbr), Mikel Landa (Spa), Michal Kwiatkowski (Pol), Christian Knees (Ger), Vasil Kiryienka (Blr), Mikel Nieve (Spa), Sergio Henao (Col) και Luke Rowe (Gbr).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…