Η καινούργια ομάδα του Alberto Contador είναι πλέον έτοιμη για την μεγαλύτερη ποδηλατική εκδήλωση του πλανήτη. Η Trek ανακοίνωσε επίσημα τους εννέα αθλητές που θα απαρτίζουν την ομάδα.

Αν και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες pro tour ομάδες, η πίεση για αποτελέσματα είναι πολύ μεγάλη. Πρώτα απ’ όλα για τον Contador, που αυτή η χρονιά μάλλον θα είναι η τελευταία του ως επαγγελματίας. Ο Ισπανός θέλει να φύγει με ένα ακόμα τίτλο από τον Γύρο Γαλλίας, αλλά ξέρει ότι δεν έχει γύρω του την ομάδα που – ιδανικά- θα ήθελε. Από την άλλη, η ομάδα είχε μέχρι τώρα μέτρια αποτελέσματα, έχοντας κατακτήσει μόνο 7 νίκες μέσα στο 2017. Επομένως, η πίεση από τους χορηγούς μεγαλώνει.

Για να καλύψουν αυτό το κενό των νικών, η ομάδα κατεβάζει σαν δεύτερο αρχηγό τον John Degenkolb. Ο Γερμανός σπρίντερ θα πρωταγωνιστήσει στα ευθειακά εταπ, επιδιώκοντας νίκες. Επίσης, θα προσπαθήσει να πάρει την πράσινη φανέλα των πόντων, αν αυτό καταστεί δυνατό.  Αν και η παρουσία του ήταν καλή στους Κλασσικούς της άνοιξης, ωστόσο δεν μπόρεσε να φέρει καμία νίκη.

Η έκπληξη στην σύνθεση της ομάδας είναι ότι θα λείπει ο καλύτερος βοηθός του Ισπανού, ο Jesus Hernandez. Την θέση του θα προσπαθήσει να καλύψει ο Bauke Mollema, ο οποίος τερμάτισε 7ος στο Giro.

Ο Alberto Contador δήλωσε « …Είμαι ευχαριστημένος περιμένοντας τον Γύρο Γαλλίας. Δεν υπάρχουν πολλοί που να έχουν νικήσει στο Criterium Du Dauphine και μετά να νικούν στον Γύρο Γαλλίας. Για μένα, ήταν καλύτερο να είμαι πίσω από τους πρωταγωνιστές με το δικό μου τέμπο, ώστε να πάω καλύτερο στην Γαλλία».

Ο Ισπανός τερμάτισε 2ος στη Volta a Catalunya και στη Vuelta a Pais Vasco.  Χρησιμοποίησε το Dauphine για να φτάσει στο peak της απόδοσης του, χωρίς να ενδιαφέρεται για θέσεις. Έτσι,  τερμάτισε 11ος  γενικής.

Η Σύνθεση της Trek – TDF 2017

Alberto Contador, John Degenkolb, André Cardoso, Koen de Kort, Fabio Felline, Michal Gogl, Markel Irizar, Bauke Mollema και  Jarlinson Pantano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…