Μετά το 400άρι Vuelta και το 600άρι (που έγινε 400άρι) του Βόλου με τον κατακλυσμό, το βραδινό 200άρι ως τα Πολιτικά Ευβοίας έμοιαζε με εύκολη υπόθεση. Οπότε αποφάσισα να πάρω μέρος.

Η βραδινή εκκίνηση έμοιαζε ιδανική μιας και τα καλοκαιρινά brevet όταν σε περιμένει πίσω ένα παιδί και μια γυναίκα είναι λίγο δύσκολα. Ένα ΣΚ έχεις να πας για μπάνιο οπότε το να λείπεις και μια ολόκληρη μέρα είναι ένα θέμα.

Διαδικασία

Όντας στη Χαλκίδα για ΠΣΚ με οικογένεια, κοιτάω τα δρομολόγια των τρένων για να δω αν βολεύει η μετακίνηση στην Αθήνα με αυτό. Το βράδυ του Σαββάτου έχει ένα σούπερ δρομολόγιο που φτάνει Αχαρναί στις 21:40, δίπλα στην πλατεία που είναι η εκκίνηση. Άρα λέω μια χαρά. Το Σάββατο έχει το πρώτο για Χαλκίδα στις 7 και μετά στις 9. Το 9 είναι αργά, γιατί σημαίνει 10:30 Χαλκίδα κτλ. κτλ. Άρα πρέπει να προλάβω των 7 που σημαίνει ότι πρέπει να τερματίσω 7 παρά τέταρτο τουλάχιστον, που σημαίνει διάρκεια brevet 9 παρά τέταρτο ώρες.

Το γρηγορότερο 200άρι που έχω κάνει είναι 9:20 ώρες της Νεμέας με το trekking και με παραπάνω κιλά. Οπότε λέω είναι εφικτό αλλά έχει και κάποια μείον: είναι βράδυ, στη Μαλακάσα λόγω rockwave festival μπορεί να έχει κίνηση, και σίγουρα η ζέστη των ημερών θα σε καταβάλει πιο γρήγορα. Ξεκινάω με στόχο το τρένο των 7 για επιστροφή.

Φτάνω στον ΟΣΕ Χαλκίδας. Οι συνποδηλάτες από Χαλκίδα που είχα δει να έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι άφαντοι (είχαν πάρει το προηγούμενο τρένο). Αντί αυτών, γύρω στους 100 φαντάρους για Αυλώνα κάνουν την εμφάνιση τους. 18χρονα, ηλιοκαμένα την πέφτουν σε ότι θηλυκό κυκλοφορεί τριγύρω. Το τρένο φεύγει με καθυστέρηση 10 λεπτών. Μπαίνουν στο τρένο τα φαντάρια και καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις. Εγώ όρθιος κρατώντας το ποδήλατο. Στις Αφίδνες κάνω αλλαγή τρένου ως είθισται (ελληνικός ΟΣΕ !!!) και πάλι όρθιος. Και ενώ θέλω να φτάσω νωρίς στην πλατεία να δω τους γνωστούς για να δω πώς θα γκρουπαριστώ, το τρένο φτάνει στο σταθμό στις 10 ακριβώς.

Εκκίνηση

10 και κάτι ψιλά είμαι στην πλατεία… βλέπω τον τελευταίο ποδηλάτη να φεύγει. Σφραγίζω την κάρτα μου, σετάρω τα strava και λοιπά μπλιμπλίκια και ξεκινάvω. Προσπαθώ να φτάσω αρχικά τους τελευταίους και στη συνέχεια τους πιο γρήγορους, μπας και με τραβήξουν και πιάσω το πρώτο τρένο των 7. Περνάω κάποιους όντας ακόμα στο Μενίδι, μετά κάποιους άλλους και φτάνουμε στα κτήματα στη Βαρυμπόμπη όπου φαίνεται οι γάμοι να έχουν ξεκινήσει… Κάποια στιγμή έπεσαν και πυροτεχνήματα ακριβώς μπροστά μας. Κάτι θα έχει κανονίσει η ΠΕΠΑ, λέω, για εμάς θα είναι για να μας ξεπροβοδίσει από την Αθήνα, αλλά όχι, ήταν για κάποιο γάμο!

Περνάω κάποιους γνωστούς, τους εξηγώ ότι πρέπει να προλάβω το πρωινό τρένο και εξαφανίζομαι. Περνάω και άλλους γνωστούς και πάλι εξαφανίζομαι. Στη Μαλακάσα φτάνω μόνος, όλα ήρεμα, ο κόσμος μέσα διασκεδάζει και ο δρόμος είναι ελεύθερος. Οι λεωφορειατζήδες έχουν αράξει κάτω από τα λεωφορεία στις αποσκευές όπως κάνουν συνήθως.

Δροσίζει…

Εν τω μεταξύ έχει ανέλπιστα αρχίσει και δροσίζει. Μια δροσερή αύρα διασχίζει το πρόσωπο τόσο όμορφα που σκέφτεσαι, καλύτερα στο ποδήλατο και να δροσίζομαι παρά στο κρεβάτι και να μην μπορώ να κοιμηθώ από τον ιδρώτα. Γκρουπαρίζομαι με 2 άτομα, στη συνέχεια με ένα μεγαλύτερο γκρουπάκι. Συναντάω τους συνήθεις ύποπτους Orestis Kapetanopoulos και Dimitris Mavropoulos. Λέω εδώ είμαστε, θα πάω μαζί με τα παιδιά, όχι 7 το πρώτο τρένο, μπορεί να προλάβω και κάνα προηγούμενο! Είχαμε πάει μαζί στην Vuelta οπότε ήξερα τον ρυθμό τους. Φτάσαμε Χαλκίδα, μετά Πολιτικά δεν κάτσαμε καθόλου και μετά πάλι πίσω Χαλκίδα και Βαθύ. Μικρή στάση στο 24ωρο περίπτερο για αλλαγή μπαταριών, και μετά κοντρόλ στο Σχηματάρι.

Τερματισμός

Από το Σχηματάρι ξεκινάμε ένα γκρουπάκι 8-9 ατόμων για τα τελευταία χιλιόμετρα. Κοιτάω τα άτομα και διαπιστώνω ότι 6 από αυτούς έχουν πάει το 1400άρι, 2-3 είχαν το PBP γιλέκο, 2 θα πάνε στο transcontinental, 2 τερματίσανε το Αργοναυτικό με τον κατακλυσμό… Λέω, ωραία, τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

6 παρά είμαστε στον τερματισμό! Φούρνος, αποκατάσταση, παστούλα, μπουγάτσα και μίλκο. Άρχοντας, μισή ώρα πριν στο σταθμό, 8:30 σπίτι, 9:30 στην παραλία!

Με αυτά και με αυτά, κατέληξα να κάνω μέσα στο ΠΣΚ την διαδρομή Αθήνα Χαλκίδα 3 φορές, 1 με αυτοκίνητο, 1 με τρένο και 1 με ποδήλατο.

ΥΓ1: Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ήταν στα κοντρόλ και μας περίμεναν (Pavlos Voliotis, Konstantinos Karakatsoulis, Σωτήρης Πίτσης, Νίκος Στάμος κ.α.). Συνεννοημένοι όλοι με τα παιδιά σας?

ΥΓ2: Ζητώ συγγνώμη από όσους γνωστούς πέρασα και προσπέρασα. Υπήρχε λόγος να προλάβω το πρώτο τρένο για την επιστροφή (αν θέλετε να με ξαναδείτε και σε επόμενα brevet)

 

 • Brevet Καλαμάτας 2019 – 600 χλμ

  Brevet Καλαμάτας 2019 – 600 χλμ

  Αυτό που όταν κάνεις ένα brevet βρίζεις θεούς και δαίμονες, αλλά την επόμενη μέρα τα ξεχνά…
 • Brevet Αταλάντης – 300 χλμ

  Brevet Αταλάντης – 300 χλμ Καλά ξεκίνησε η μπρεβετοχρονιά! 2 στα 2! Για την βροχή λέω! Μετ…
 • Super Randonnée Peloponnese centrale – 600 χλμ

  Super Randonnée Peloponnese centrale – 600 χλμ Super Randonnée Peloponnese centrale……
 • Μαλακάσα - Εκκίνηση Αργοναυτικού μπρεβέ

  Αργοναυτικό Brevet 600 χιλιομέτρων

  Θα σας πω και εγώ την δική μου εμπειρία από το Αργοναυτικό Brevet 600 χλμ. της ΠΕΠΑ. Η αλή…
 • Brevet Vuelta – 400 χιλιόμετρα

  Brevet Vuelta – 400 χιλιόμετρα

  Ένα ακόμα brevet πέρασε στο χρονοντούλαπο της δικής μου ποδηλατικής ιστορίας. Το 400άρι Br…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet Καλαμάτας 2019 – 600 χλμ

Αυτό που όταν κάνεις ένα brevet βρίζεις θεούς και δαίμονες, αλλά την επόμενη μέρα τα ξεχνά…