Οι διαδρομές της ποδηλασίας δρόμου περνούν κατά κύριο λόγο μέσα από φυσικά τοπία. Ξεκινώντας μια ανάβαση οι πρώτες σκέψεις στο μυαλό κάθε ποδηλάτη είναι η δυσκολία και η διάρκειά της. Όλα αυτά μπαίνουν στο πίσω μέρος του μυαλού καθώς το τοπίο που αντικρύζεις ανεβαίνοντας, σε κάνει να τα ξεχάσεις!!!

Δάσος

Μικρά και μεγάλα δέντρα με κάθε λογής χρωματικούς συνδυασμούς, που μας χαρίζουν την σκιά τους και έτσι κάνουν το “έργο” μας πιο εύκολο ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού…Κάπου εκεί στα “σπλάχνα” ενός βουνού θα κρύβεται κάποια πηγή με τρεχούμενο νερό, που αποτελεί για εμάς μια όαση δροσιάς….. Σε πολλά από αυτά θα συναντήσεις ράντζα όπου εκεί θα βρίσκονται διάφορα μικρά η μεγάλα ζώα, καλά κρυμμένα μέσα στο καταπράσινο και γαλήνιο τοπίο!!

Καθώς το υψόμετρο ανεβαίνει αρχίζει να ξεπροβάλει στα μάτια μας μια υπέροχη θέα…..Απέραντες εκτάσεις κάμπου με χωράφια διάφορων σχηματισμών και χρωμάτων που ενωμένα μοιάζουν με καλοβαλμένα κομμάτια παζλ!!!Η στιγμή τους ξεκορφίσματος σημαίνει για εμάς μια ακόμη κατάκτηση κορυφής, όμορφο και ιδιαίτερο συναίσθημα!!!

Διαδρομές και διαδρομές διαφόρων ειδών, ατελείωτες ευθείες που περνούν ανάμεσα από πανέμορφα τοπία….Καταπράσινες κοιλάδες που μέσα τους κρύβουν πολύχρωμα λουλούδια που σε κάνουν να ταξιδεύεις σαν να βρίσκεσαι σε δρόμο ουράνιου τόξου…Οι εναλλαγές σε μυρωδιές από πεύκα, λουλούδια, χώμα που μόλις έχει βραχεί από κάποιο περαστικό σύννεφο.

Δρόμος

Δρόμος που περνάει από κάποιο δάσος σαν αυτό της Στροφυλλιάς. Τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ξεπροβάλει σταδιακά ο ήλιος και περνάει ανάμεσα από τα δέντρα το φως του, μας χαρίζει εικόνες που μένουν χαραγμένες για πάντα!!!! Δρόμοι που περνούν δίπλα-πάνω-αντικριστά από θάλασσες-λίμνες και ποτάμια, να τα αγκαλιάζουν στοργικά ψηλά βουνά αντικατροπτίζοντας τον όγκο τους μέσα σε αυτά και σε κάνουν να θες να μείνεις εκεί για ώρες…….Δρόμοι ανάμεσα από τεράστιους βράχους που θυμίζουν προϊστορική εποχή, σαν αυτούς των Μετεώρων.

Με την ποδηλασία έρχεσαι σε άμεση επαφή με την φύση, γίνεσαι κομμάτι της και μαθαίνεις να εκτιμάς εντελώς διαφορετικά το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή της. Επαφή με φυσικά φαινόμενα όπως βροχή-αέρα-κρύο-ζέστη. Μπροστά τους φαίνεσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις την δύναμη που κρύβουν. Επαφή με ζώα που φαντάζουν μεγαθήρια στο πέρασμά μας και προσπαθείς με κάθε τρόπο να μην έρθεις σε επαφή μαζί τους. Επαφή επίσης με μικρά και αδύναμα ζώα, που πολλές φορές θες να τα προστατέψεις από άμεσο η έμμεσο κίνδυνο!!

Νύχτα

Η ποδηλασία την νύχτα έχει την δική της ομορφιά…..Ακόμα και η φύση το βράδυ ξεκουράζεται!!Μπορεί λόγο της νύχτας να χάνεις την οπτική επαφή μαζί της , μπαίνουν όμως σε λειτουργία άλλες αισθήσεις… Όταν βρίσκεσαι βράδυ στην αγκαλιά της, μπορείς να αφουγκραστείς την γαλήνη που σου προσφέρει απλόχερα. Ο μόνος θόρυβος είναι αυτός της κύλισης του τροχού σου πάνω στην μαύρη άσφαλτο και με μόνο φως αυτό του φεγγαριού και του φακού που υπάρχει πάνω στο ποδήλατό σου!!

Βρισκόμαστε σε μια χώρα με ατελείωτη ομορφιά. Εξαιτίας της ποδηλασίας, έχουμε την τύχη να ερχόμαστε κοντά της και να την γνωρίσουμε καλύτερα. Αυτή το μόνο που ζητά απο εμάς είναι ΣΕΒΑΣΜΟ.

Η φύση έχει την δική της προσωπικότητα και δεν ανήκει σε κανένας μας.Απο μόνη της δε μπορεί να προστατευτεί άρα είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε αλώβητη!!
Την προσέχουμε και φροντίζουμε να μην χαλάμε την ηρεμία της..

  • Paris-Brest-Paris 2019

    Παρίσι 17/08/2019 – Σάββατο τεχνικός έλεγχος και παραλαβή εξοπλισμού Δυστυχώς ο καιρός συν…
  • O Γύρος της Πελοποννήσου – 1000 χλμ

    O Γύρος της Πελοποννήσου – 1000 χλμ Γύρος Πελοποννήσου, άγνωστη φράση για μένα που κρύβει …
  • Με στόχο την Σπαρτακιάδα…

    Με στόχο την Σπαρτακιάδα… Ανασκόπηση χρονιάς Καθώς η χρονιά ξεκινά, οι ενασχολούμενοι με τ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris-Brest-Paris 2019

Παρίσι 17/08/2019 – Σάββατο τεχνικός έλεγχος και παραλαβή εξοπλισμού Δυστυχώς ο καιρός συν…