4ο εταπ – Ο Arnaud Démare επιβιώνει και κερδίζει

Περιγραφή:

Στο σημερινό τελευταίο χιλιόμετρο του εταπ, έγιναν δύο πτώσεις. Η μία είχε να κάνει με την κίτρινη φανέλα του Geraint Thomas και η άλλη μερικά μέτρα από τον τερματισμό, με πρωταγωνιστές τον Mark Cavendish και τον John Degenkolb. Με όλα αυτά, ο Arnaud Démare κατάφερε να βγει εμπρός και να κερδίσει.

Mondorf-les-Bains → Vittel, 208 km

Σήμερα, μετά τον καταιγιστικό ρυθμό των χτεσινών αποσπάσεων, ήταν μια σχετικά ήρεμη μέρα. Ο Βέλγος Guillaume van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert), αποσπάστηκε στην ουσία με το που δόθηκε το ελεύθερο. Κανείς δεν τον κυνήγησε αλλά και κανείς άλλος δεν αποσπάστηκε.

Ο Βέλγος ήταν ο μοναχικός αποσπασμένος για περίπου 4 ώρες, χτίζοντας μια διαφορά που έφτασε τα 13΄. Ήξερε ότι ήταν θέμα χρόνου, αλλά ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του αγωνιστικού διευθυντή και με το παραπάνω.

4ο εταπ – Ο Arnaud Démare επιβιώνει και κερδίζει

Στο 15ο χλμ από τον τερματισμό, το μοναχικό του ταξίδι έλαβε τέλος. Τα τραίνα των ομάδων άρχισαν να ετοιμάζονται, με την Cofidis να προσπαθεί να πλασάρει εμπρός τον Bouhanni. Από την άλλη, η Sky έβγαινε εμπρός για να προστατεύσει την κίτρινη φανέλα.

Στο 4ο χλμ, ο Toni Martin οδηγούσε την Katusha για να φέρει εμπρός τον Kristoff. Λίγο πριν το τελευταίο χιλιόμετρο, μια πτώση παρέσυρε τον Geraint Thomas, αλλά τη γλίτωσε με μερικές μελανιές.

Στα τελευταία 200 μέτρα, ο Peter Sagan ακούμπησε με τον ώμο του τον Mark Cavendish, που πέφτοντας παρέσυρε και τον John Degenkolb. Ο Βρετανός χτύπησε δυνατά στον ώμο του, και θα δούμε αύριο αν συνεχίσει.

Ο κερδισμένος ήταν ο Γάλλος πρωταθλητής, που ήταν εμπρός από την πτώση και πάνω στον πανικό, πήρε εύκολα το σπριντ και την νίκη. Επίσης και την πράσινη φανέλα των πόντων από τον Marcel Kittel, που έχασε χρόνο από την προηγούμενη πτώση.

Γενική κατάταξη 4ου εταπ:

1. Geraint Thomas (GB) Sky in 14:54:25
2. Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe at 0:07
3. Christopher Froome (GB) Sky at 0:12
4. Michael Matthews (Aus) Sunweb
5. Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data at 0:16
6. Pierre Latour (Fra) AG2R-La Mondiale at 0:25
7. Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors at 0:30
8. Michal Kwiatkowski (Pol) TSky at 0:32
9. Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal
10. Arnaud Demare (Fra) FDJ at 0:33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…