Περιγραφή:

Χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από την ομάδα του, ο Γερμανός σπρίντερ ξεκίνησε από μακριά για να κερδίσει άνετα τους Kristoff, Degenkolb και Greipel. Η γενική κατάταξη παρέμεινε ίδια.

Periguex → Bergerac, 178 km

Ακόμα μια απώλεια για το Γύρο Γαλλίας, ήταν η αποχώρηση του Rafal Majka (Bora-Hansgrohe). Δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω του τραυματισμού του στο εταπ της Κυριακής. Οπότε 180 αθλητές πήραν εκκίνηση, σε ένα εταπ που προβλεπόταν να ήταν ήσυχο.

10ο εταπ – Ο Marcel Kittel πρώτος για 4η φορά

Από το ελεύθερο, ο Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) έφυγε μόνος του εμπρός, χωρίς κανείς να τον κυνηγήσει. Μετά το 3ο χλμ, βρέθηκε παρέα με τον Elie Gesbert (Fortuneo-Oscaro). Αυτό θα ήταν και το δίδυμο των αποσπασμένων, τους οποίους κρατούσε χαλαρά σε απόσταση το πελοτόν.

10ο εταπ – Ο Marcel Kittel πρώτος για 4η φορά

Η διαφορά τους ήταν κοντά στα 4-5΄ με την μεγαλύτερη να φτάνει στα 5:35΄΄, κοντά στο 60ο χλμ.

Στο 7ο χλμ από τον τερματισμό, ο αντίθετος άνεμος έπαιξε το ρόλο του για τους αποσπασμένους. Από εκεί και πέρα το πελοτόν ήταν ολόκληρο.

Στο 5ο χλμ, η Lotto Soudal πήρε τα ηνία, μήπως και μπορέσει ο Greipel και κλέψει την νίκη. Όμως ο Kittel αποδείχθηκε ακόμα μια φορά, μετά την αποχώρηση του Peter Sagan, ο πιο ολοκληρωμένος σπρίντερ σε αυτό το Γύρο.

Με τη νίκη του αυτή, ο Kittel έφτασε τις 13 συνολικά, που αποτελεί ρεκόρ για τους Γερμανούς σπρίντερ στο Γύρο Γαλλίας. Ο ίδιος δήλωσε «…Έχω κερδίσει τόσα εταπ στον Γύρο. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο, όταν ξεκινούσα την καριέρα μου. Δεν περίμενα καν ότι θα ήμουν στο Γύρο. Είχα την ελπίδα κάποια στιγμή να γίνω επαγγελματίας, αλλά να φτάσω σε αυτό το επίπεδο με αυτές τις νίκες, είναι δύσκολο για να μένα να το φανταστώ».

Μιλώντας για τη 4η νίκη του, είπε «…Νομίζω ότι είχα καλή θέση, αρκετά μακριά, περίπου 500 μέτρα στην τελευταία αριστερή στροφή. Είδα ότι ο McLay άρχισε να σπριντάρει πολύ νωρίς και αυτή ήταν η ρόδα που ακολούθησα. Από εκεί και πέρα, βγήκα μπροστά στα 220 μέτρα και έκανα ένα πολύ καλό σπριντ».

Γενική κατάταξη 10ου εταπ:

1. Christopher Froome (GB) Sky in 42:27:29
2. Fabio Aru (Ita) Astana at 0:18
3. Romain Bardet (Fra) AG2R-La Mondiale at 0:51
4. Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac at 0:55
5. Jakob Fuglsang (Den) Astana at 1:37
6. Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors at 1:44
7. Simon Yates (GB) Orica-Scott at 2:02
8. Nairo Quintana (Col) Movistar at 2:13
9. Mikel Landa (Spa) Sky at 3:06
10. George Bennett (NZ) LottoNl-Jumbo at 3:53
11. Louis Meintjes (RSA) UAE Team Emirates at 5:00
12. Alberto Contador (Spa) Trek-Segafredo at 5:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…