Περιγραφή:

Ακόμα μια νίκη για τον Γερμανό σπρίντερ, σε ένα κλασσικό πλέον σπριντ-Kittel. Χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από την ομάδα του, συνεχίζει και παίρνει τις νίκες στα επίπεδα εταπ.

Eymet → Pau, 204 km

Το σημερινό εταπ ήταν το τελευταίο εταπ πριν τα Πυρηναία. Έμελλε να ήταν ένα μεγάλο και αργό εταπ, στο οποίο υπήρξε μόνο ένα μικρό γκρουπ 3 αποσπασμένων αθλητών.

Ήταν οι  Marco Marcato, Maciej Bodnar and Frederik Backaert. Το πελοτόν τους έδωσε αρκετή ελευθερία και πίσω η Quck Step ετοίμαζε σιγα σιγα το έδαφος για τον Kittel.

11ο εταπ – Ο Marcel Kittel ασταμάτητος για 5η φορά

Στο 100ο χλμ από τον τερματισμό, η διαφορά με το πελοτόν ήταν σταθερά πλέον στα 2’. Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν γινόταν για να μειωθεί, και δικαίως, καθώς το γκρουπ ήταν μικρό και δεν αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο.

Αρκετές πτώσεις έγιναν, με σοβαρότερη του Dario Cataldo (Astana) που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Γύρο. Επίσης πτώσεις, όχι σοβαρές ευτυχώς, είχαν οι Fuglsang, Contador και Bardet.

Στο 24ο χλμ από τον τερματισμό, η διαφορά με τους αποσπασμένους είχε πέσει στα 30’’. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο Bodnar (Bora) αποφάσισε να ανοίξει ρυθμό και να δοκιμάσει μόνος του. Αμέσως πήρε διαφορά πάνω από 1’, δείχοντας ότι η απόφαση του ήταν η σωστή.

11ο εταπ – Ο Marcel Kittel ασταμάτητος για 5η φορά

Η αδράνεια του πελοτόν τον βοήθησε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά αρκετά.

Στο 7ο χλμ από τον τερματισμό, οι αγωνιστικοί διευθυντές φώναξαν στους βοηθούς ότι υπήρχε περίπτωση ο Bodnar να πάρει τη νίκη στο εταπ. Αμέσως τα τραίνα της Katusha, Sunweb και Quick Step ανέβασαν το ρυθμό, αλλά ο Πολωνός ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Ακόμα και στο τελευταίο χιλιόμετρο, ήταν ακόμα μπροστά τους. Τελικά πιάστηκε, μόλις 300 μ., όταν πλέον άνοιξε το σπριντ. Αυτή τη φορά, ο Γερμανός ερχόμενος από το πουθενά, έπιασε τη ρόδα του Boasson Hagen και πέρασε το νήμα.

Μετά τη νίκη του δήλωσε « …Είναι απίστευτο. Νομίζω ότι όταν είσαι στην καλύτερη σου φόρμα στο σπριντ, είναι σαν να παίζεις Τέτρις και στα τελευταία παιχνίδια, έβρισκα πάντα τα σωστά ανοίγματα. Δεν έκανα ποτέ ένα λάθος και οι γραμμές ήταν πάντα τέλειες».

«Είναι απίστευτο. Είναι τόσο υπέροχο να μπορείς να δίνεις μια νίκη στην ομάδα. Ο Julien δούλεψε σήμερα, ο Gilbert δούλεψε σήμερα και ο Bauer δούλεψε επίσης. Αυτοί είναι οι πρωταθλητές. Το κάνουν τέλεια μέχρι τώρα για μένα».

Γενική κατάταξη 11ου εταπ:

1. Christopher Froome (GB) Sky in 47:01:55
2. Fabio Aru (Ita) Astana at 0:18
3. Romain Bardet (Fra) AG2R-La Mondiale at 0:51
4. Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac at 0:55
5. Jakob Fuglsang (Den) Astana at 1:37
6. Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors at 1:44
7. Simon Yates (GB) Orica-Scott at 2:02
8. Nairo Quintana (Col) Movistar at 2:13
9. Mikel Landa (Spa) Sky at 3:06
10. George Bennett (NZ) LottoNl-Jumbo at 3:53
11. Louis Meintjes (RSA) UAE Team Emirates at 5:00
12. Alberto Contador (Spa) Trek-Segafredo at 5:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…