Προεπισκόπηση 13ου εταπ – Νέα στρατηγική για την Sky

Saint-Girons → Foix, 101 km

Το χτεσινό εταπ έφερε ανατροπές, με την κίτρινη φανέλα να αλλάζει πλάτες. Πρώτος της γενικής είναι πλέον ο Fabio Aru, με τον Chris Froome πίσω του στα 6’’. Πολύ μικρή βέβαια η διαφορά, που μπορεί εύκολα να καλυφθεί σήμερα. Θα καλυφθεί όμως;

Το σημερινό εταπ αποτελείται δεν έχει μεν τερματισμό σε ανηφόρα, αλλά αποτελείται από 3 κορυφές 1ης κατηγορίας. Η χτεσινή κούραση, θα φανεί πιο έντονα σήμερα.

Στην γενική κατάταξη, με τον 7ο αθλητή (Mikel Landa) να απέχει 2:55’’ από την κίτρινη φανέλα, όλα είναι δυνατά σήμερα. Ο Bardet φαίνεται να φορμάρεται πολύ καλά, το ίδιο και οι Aru και Uran.

Η λογική της Sky θα είναι να βασιστεί στην δυνατή της ομάδα, με τους Michal Kwiatkowski, Mikel Nieve και Mikel Landa. Τώρα που δεν έχουν την κίτρινη φανέλα, μπορούν μόνο να επιτεθούν. Η Astana και με την εγκατάλειψη του Cataldo και τον τραυματισμό του Fuglsang, δεν έχει τη δύναμη να παλέψει. Οπότε ο Aru θα βρεθεί μόνος εναντίον της Sky.

Προεπισκόπηση 13ου εταπ – Νέα στρατηγική για την Sky

Το μόνο ερωτηματικό είναι η κατάσταση του Chris Froome. Χτες ήταν μια παροδική κρίση ή έχει να κάνει με τη γενική του φόρμα; Πέρσι σε αυτή τη φάση του Γύρου, είχε την κίτρινη φανέλα και δεν την έχασε ποτέ. Αν σήμερα φανεί πρόβλημα στην απόδοση του, τότε τα υπόλοιπα φαβορί θα του επιτεθούν ασταμάτητα!

Επίσης, τίθεται και το εύλογο ερώτημα: Μήπως ο ρυθμός του Landa χτες ήταν παραπάνω δυνατός απ ότι έπρεπε για τον Chris Froome? Ως γνωστόν, ο Βάσκος αθλητής υπέγραψε με την Movistar για το 2018. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί όμως να θέλει να δείξει το επίπεδο του στην καινούργια του ομάδα.

Όπως και να έχει, η Sky πρέπει να του αφήσει χώρο (με το να του δώσει ελευθερία να κερδίσει κάποιο εταπ) για να μπορεί να βοηθήσει όπως πρέπει τον Chris Froome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…