Προεπισκόπηση 18ου εταπ – Ένας γνήσιος Αλπικός τερματισμός

Briancon – Izoard, 180km

Το πελοτόν καλείται σήμερα να ανέβει άλλο ένα αλπικό βουνό, το εκτός κατηγορίας  Col d’Izoard. Θα είναι η 35η εμφάνιση του στον Γύρο Γαλλίας. Από πλευράς δυσκολίας, συγκαταλέγεται στην 3η θέση, με τα 14.1 χλμ στο 7.3% μέσης κλίσης.

Προεπισκόπηση 18ου εταπ – Ένας γνήσιος Αλπικός τερματισμός

Παρόλα αυτά, το πελοτόν θα ανεβαίνει για πολλά χιλιόμετρα, πριν το βουνό, ξεκινώντας από τα 1000 μέτρα υψόμετρo για να τερματίσει στα 2360 μ.

Πριν το Col d’Izoard, θα αντιμετωπίσουν το 1ης κατηγορίας Col de Vars, μετά μια κατηφόρα 18 χλμ, και θα συνεχίσουν για τον ανηφορικό τερματισμό. Αυτή τη χρονιά θα ανέβουν από την νότια πλευρά του, η οποία είναι πιο απότομη (αλλά και πιο όμορφη) από την βόρεια πλευρά. Στη μέση της ανάβασης, το πελοτόν θα περάσει δίπλα από το μνημείο των Coppi/Bobet.

Προεπισκόπηση 18ου εταπ – Ένας γνήσιος Αλπικός τερματισμός

Το σημερινό εταπ είναι και το τελευταίο εταπ βουνών πριν την ατομική χρονομέτρηση στη Μασσαλία. Με άλλα λόγια, είναι η τελευταία ευκαιρία για τα φαβορί να διεκδικήσουν την κίτρινη φανέλα. Το μόνο που έχει να κάνει ο Chris Froome είναι να υπερασπιστεί σήμερα τη φανέλα από τις επιθέσεις που θα δεχθεί, όπως έκανε και χτες.

Δράση στο πελοτόν

Λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν απέναντι στην ομάδα της Sky. Σήμερα είναι η μέρα για πολλά ρίσκα. Αν έχει τα πόδια ο Aru, θα προσπαθήσει να ανέβει πάλι στο βάθρο, αλλά πολύ δύσκολο. Κανείς δεν πρόκειται να τον αφήσει και ίσως χάσει περισσότερο χρόνο. Ο Uran χωρίς δράμα είναι πλέον το Νο 2 στον Γύρο και θα θελήσει να διασφαλίσει τη θέση του, ενώ ο Bardet να ανέβει από την 3η στη 2η θέση.

Η νίκη λογικά θα πάει σε κάποιο από τα φαβορί του Γύρου, ίσως ο Barder θελήσει να τελεώσει με νίκη σε εταπ τον Γύρο και σίγουρα ο Froome θα του το επιτρέψει. Άλλωστε έχει και την ατομική χρονομέτρηση με το μέρος του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…