Fabio Aru – Θα είναι ο πιο δύσκολος Γύρος του 2017

Η 5η θέση στον φετινό Γύρο Γαλλίας, ήταν μια καλή βάση για τον νεαρό Ιταλό, ώστε να ελπίζει για μια επιτυχή συμμετοχή στον Γύρο Ισπανίας.

Αν και υπήρχαν φήμες ότι θα πήγαινε στην ομάδα UAE Team Emirates, έλαβε μια καλύτερη προσφορά από την τωρινή του ομάδα Astana. Πλέον είναι συγκεντρωμένος, ώστε να νικήσει για 2η φορά την Vuelta, όπως έκανε το 2015, την διοργάνωση που ο Chris Froome δήλωσε πρόσφατα ότι είναι « …αμείλικτος αγώνας».

Ανταγωνισμός

Το 2015 ανταγωνιζόταν τον Tom Dumoulin για την φανέλα του γύρου. Φέτος έχει σοβαρότερο ανταγωνισμό, μια και ο Chris Froome κυνηγάει τη διπλή νίκη, ενώ ο Alberto Contador θα τα δώσει όλα στον τελευταίο Γύρο της καριέρας του. Ακολουθούν οι Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), Esteban Chaves, Adam Yates και Simon Yates (Orica-Scott), όλοι φαβορί για την τελική νίκη.

«Έχοντας κερδίσει μια φορά, μου δίνει μια κατανόηση των πιθανοτήτων μου φέτος. Αλλά, φυσικά, κάθε αγώνας είναι διαφορετικός “, δήλωσε ο Aru.

«Θα ανακαλύψουμε με ακρίβεια πόσο καλός είμαι σε κάθε εταπ, δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις ή να κάνω προβλέψεις. Ξέρω ότι θα είναι ένας σκληρός αγώνας, θα είναι ο πιο δύσκολος Γύρος του 2017, με πολλούς τερματισμούς σε βουνά από την αρχή, όπου χρειάζονται σύντομες αλλά έντονες προσπάθειες. Δεν υπάρχουν πολλές μεγάλες αναβάσεις, αλλά υπάρχουν πολλοί τερματισμοί στο 20%».

Ένας από τους μεγάλους του αντιπάλους στο Γύρο Ισπανίας, θα είναι ο Nibali, ο πρώην συναθλητής του « Ο Vincenzo είναι φίλος αλλά ένας από τους μεγαλύτερους αντίπαλος και κάποιος που πρέπει να νικήσω» δήλωσε ο Aru «Είναι αντίπαλος γιατί στους αγώνες δεν υπάρχουν φιλίες. Στην καλύτερη θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμμαχία, αλλά είμαι έτοιμος να τον νικήσω, όπως τον καθένα στο πελοτόν».

Γύρος Γαλλίας και το μέλλον

Η εμπειρία του Γύρου Γαλλίας ήταν για τον νεαρό Ιταλό μια ποικιλόχρωμη εμπειρία. Την πρώτη εβδομάδα πήγε καταπληκτικά, πήρε μια δύσκολη νίκη στο Planche des Belles Filles, αλλά έχασε 2 βασικούς του βοηθούς, τους Fuglsang και τον Cataldo. Επίσης φόρεσε για 2 μέρες την κίτρινη φανέλα.

«Ο Γύρος Γαλλίας είναι ένας τεράστιος αγώνας και χρειάζεται μια τεράστια ψυχική και σωματική προσπάθεια », δήλωσε ο Aru “Αρχίζω να το καταλαβαίνω περισσότερο: Ήμουν 13ος το 2016 και 5ος φέτος, αφού φόρεσα την κίτρινη φανέλα. Αυτή είναι μια θετική πορεία και νομίζω ότι έχω ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».

«Νομίζω ότι πήγαμε καλά στο Tour. Έτρεξα όπως θα έπρεπε να είχα κάνει παρά όλα τα προβλήματα. Χάσαμε τον Fuglsang και τον Cataldo την ίδια στιγμή και αυτό άλλαξε τα πράγματα. Αλλά όταν κέρδισα στη Vuelta, είχαμε μείνει 7 αθλητές από την αρχή, αλλά είχαμε ένα πολύ καλό ομαδικό πνεύμα».

Ο Aru ευχαρίστησε την Astana επειδή του επέτρεψε να συμμετάσχει στη Vuelta, και μετέθεσε για αργότερα τυχόν επίσημες ανακοινώσεις για το μέλλον του. Έχει συμμετάσχει πιο άμεσα στις διαπραγματεύσεις, προσλαμβάνοντας έναν δικηγόρο με έδρα το Μιλάνο για να τον βοηθήσει παρά έναν από τους γνωστούς ατζέντηδες.

«Η σχέση μου με την Astana δεν ήταν δύσκολη πριν από τον Γύρο Γαλλίας και δεν είναι τώρα», επέμενε ο Aru. «Ο ατζέντης μου και εγώ μελετάμε μια λύση για το μέλλον και τα πράγματα θα είναι σαφή αρκετά σύντομα. Εν τω μεταξύ, υπάρχει ο Γύρος Ισπανίας και έχω μια δυνατή ομάδα, με έναν ταλαντούχο νεαρό αθλητή όπως ο Miguel Angel López, μαζί με πολλούς καλούς ανηφορίστες και τον Luis León Sánchez ως αρχηγό».

«Έχω μεγάλη πιθανότητα να τα πάω καλά. Το μέλλον μου ξεκινά μετά τη Μαδρίτη ή ακόμα και μετά την Il Lombardia, τον τελευταίο στόχο της σεζόν μου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…