Chris Froome – Μπορούσα μόνο να ονειρευτώ να βρίσκομαι σε θέση να γράψω ιστορία

Ο Chris Froome, λάμποντας από χαρά για την κατάκτηση του τίτλου στην Vuelta, έχοντας ήδη τον φετινό τίτλο στον Γύρο Γαλλίας, θυμήθηκε την τελευταία του ανάβαση στο Angliru, πριν την Μαδρίτη

«Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο κανείς δεν κέρδισε τον Γύρο Γαλλίας και στη συνέχεια πήγε για να κερδίσει τον Γύρο Ισπανίας, σε λιγότερο από ένα μήνα αργότερα. Είναι μια τεράστια πρόκληση, μια τεράστια υπόθεση », εξηγεί ο Froome στον Τύπο.

«Για να φτάσω στην κορυφή σήμερα και να ξέρω ότι έχω σχεδόν ασφαλίσει τον τίτλο, [μένοντας ]μόνο με την παρέλαση στη Μαδρίτη, είναι ένα τέτοιο καταπληκτικό συναίσθημα».

«Είναι στιγμές όπως αυτές τώρα, που κάνουν όλες τις θυσίες, όλο το χρόνο μακριά από το σπίτι και την οικογένεια, να αξίζουν τον κόπο. Είναι βαθιά συναισθηματικό. Είναι ένα τόσο απίστευτο συναίσθημα».

Ρωτώντας τον Froome για τη νίκη του και για τη θέση του στο ποδηλατικό πάνθεον, απάντησε

«Μπορούσα μόνο να ονειρευτώ, να βρίσκομαι σε θέση να γράψω ιστορία. Να είμαι ο πρώτος Βρετανός που θα κερδίσω τη Vuelta, ο πρώτος αθλητής που θα κερδίσω το Γύρο Γαλλίας και μετά θα κερδίσω το Γύρο Ισπανίας».

«Αυτό διασφαλίζει τη θέση μου στην ιστορία του σπορ. Είναι πολύ ξεχωριστό».

Ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι επί τρεις εβδομάδες βρισκόταν στα όρια του. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ήταν «…κυριολεκτικά ένας αγώνας πάνω-κάτω, σε ορισμένες περιπτώσεις».

Κολασμένο Angliru

Για το Angliru είχε μερικές σκέψεις μαζεμένες «Ήταν ένα κολασμένο φινάλε, μετά από τρεις εβδομάδες τέρμα γκάζι και ένα ταιριαστό φινάλε για αυτή την διοργάνωση»

«Ξεκινώντας το εταπ ήταν όλα ακόμα στον αέρα. Ήταν ένα σύντομο εταπ, με πολλή ανάβαση, μερικές δύσκολες και μουσκεμένες καταβάσεις, και όλα αυτά [έφτιαχναν το σκηνικό] για ένα πολύ επιθετικό αγώνα».

«Υπολόγιζα τα χιλιόμετρα μέχρι που φτάσαμε στην τελική ανάβαση. Τότε ένιωσα καλά με τον εαυτό μου, είχα την ομάδα μου γύρω και έκαναν μια απολύτως φανταστική δουλειά. Είναι πάντα μαζί μου σε κάθε βήμα».

Δήλωσε επίσης ότι ευχαριστεί τους οπαδούς που τον υποστήριζαν και τις τρεις εβδομάδες της Vuelta

«Ο Γύρος Γαλλίας είναι το μεγαλύτερο βραβείο για έναν επαγγελματία ποδηλάτη, είναι το μεγαλύτερο γεγονός που έχουμε στο ημερολόγιο. Αλλά, για μένα, η Vuelta αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό είδος ποδηλασίας».

«Πρόκειται περισσότερο για μια φυσική πρόκληση από τον Γύρο Γαλλίας, δεδομένου του αριθμού των τερματισμών σε βουνά, της επιθετικότητας και των συνθηκών. Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων είχαμε ημέρες [με θερμοκρασίες] πάνω από 40 βαθμούς. Επίσης, ημέρες όπως σήμερα, με 10 βαθμούς και βροχή, εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους. Είναι ένας τόσο σκληρός αγώνας» δήλωσε.

Adios Alberto

Είπε ότι αν και ο Contador τερμάτισε μόλις 17’’ μπροστά του, δεν μετανιώνει για το αποτέλεσμα

«Έδωσα απολύτως όλα όσα είχα σήμερα» δήλωσε.

«Αυτός ήταν ένας εξαιρετικά ταιριαστός τρόπος για τον Alberto να πει αντίο στην ποδηλασία. Είναι ένας εξαιρετικά επιθετικός αθλητής και να έχει επιτεθεί πριν την τελική ανάβαση στην τελευταία κατάβαση και να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τον τερματισμό … Τι μπορώ να πω;»

«Είναι ένας αθλητής που φέρνει τόση φαντασία, τόση επιθετικότητα στους αγώνες. Σίγουρα θα είναι πιο εύκολο για μένα όταν δεν θα είναι γύρω μου, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σεβαστώ αυτό που έκανε σήμερα. Ήταν εξαιρετικά κατάλληλο μπροστά στους οπαδούς του. Άdios!»

Δήλωσε επίσης ότι ακόμα έχει την επιθυμία να νικήσει περισσότερους μεγάλους Γύρους και να καταφέρει πολλά

«Για την ώρα, θέλω να τερματίσω στην Μαδρίτη και μετά βλέπουμε. Φυσικά σε μια βδομάδα, ελπίζω να εμφανιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπέργκεν, για την ομαδική και ατομική χρονομέτρηση. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…