Η μεγαλύτερη απογοήτευση του Χρήστου Βολικάκη

Μόλις χτες, ετοιμαζόταν ο Έλληνας πρωταθλητής, για να μεταβεί στη Λευκορωσία όπου θα έπαιρνε μέρος στο 5ο και τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πόλη του Minsk. Μέχρι στιγμής, μετά τα 4 Παγκόσμια κύπελλα βρισκόταν στην 1η θέση στο αγώνισμα του scratch και στο αγώνισμα point race και στην 3η θέση στο αγώνισμα του omnium. Οπότε είχε πολλές ελπίδες να κατακτήσει τον τίτλο του Κυπελλούχου Κόσμου 2017-2018.

Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν, όταν δεν μπόρεσε να βγάλει την βίζα του για να ταξιδέψει. Η προφανής ερώτηση είναι γιατί δεν ασχολήθηκε μ΄αυτό το θέμα ο υπεύθυνος της αποστολής. Η απάντηση είναι ότι απλά ΔΕΝ υπάρχει υπεύθυνος αποστολής… Ο Χρήστος παλεύει μόνος του, όχι μόνο μέσα στην πίστα αλλά και έξω απο αυτήν! Και φυσικά η πολιτεία απλά δρέπει τους καρπούς του ιδρώτα του, χωρίς να αναλαμβάνει καμία υποχρέωση…

Παραθέτουμε την εξιστόρηση του γεγονότος, απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο FB:

Πραγματικά τη μία στιγμή είσαι έτοιμος να αναχωρήσεις για την Λευκορωσία και έτοιμος για τον αγώνα και μετά απο λίγες ώρες όλα πανε στράφι………

Ταξιδεύω αεροπορικώς απο το 2002 σε παρα πολλές χώρες και αρκετά ταξίδια ετησίως. Αυτό που περάσαμε σήμερα δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μου.

Πετούσαμε για Λευκορωσία μέσω Ρωσίας τα αεροπορικά κλεισμένα απο την Airtickets με την εταιρεία Aeroflot. ‘Oλα τα έγγραφα που έπρεπε να είχαμε μαζί, είχαμε φροντίσει να τα έχουμε τακτοποιημένα.

Είχαμε βγάλει βίζες για τη Ρωσία και ασφάλειες παρόλο που ήταν transit. Απο εκει και πέρα όλες οι ενημερώσεις που είχαμε ήταν πως τη βίζα για τη Λευκορωσία τη βγάζουμε στο αεροδρόμιο του Minsk, καθώς και την ασφάλεια. Φυσικά έπρεπε να είχαμε μαζι μας ολα τα απαραίτητα έγγραφα πρόσκληση απο την Ομοσπονδία της Λευκορωσίας, συμπληρωμενες τις φόρμες για τις βίζες, φωτογραφίες διαβατηρίων κτλ….

Και εκεί που όλα ήταν έτοιμα για το ταξίδι, μας ενημερώνουν απο την Aeroflot πως δεν μπορούμε να πετάξουμε, γιατί απο το καλοκαίρι και μετά άλλαξε η διακρατική συμφωνία μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας και πως οι επιβάτες που πάνε στη Λευκορωσία μέσω Ρωσίας, δεν μπορούν να βγάλουν βίζα στο αεροδρόμιο του Minsk.

Μετά απο πολλές προσπάθειες και συζητήσεις τηλεφωνήματα τίποτα δεν άλλαξε και τελικά δεν μπορέσαμε να ταξιδέψουμε……. Καμία ενημέρωση ούτε απο την Airtickets (απαράδεκτη), που φυσικά μας έβαζαν σε αναμονή συνέχεια και δεν μπορέσαμε ποτε να έρθουμε σε επικοινωνία ακόμα και η ίδια aeroflot μας είπε πως θα έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει…..

Γενικώς μια κατάσταση πρωτόγνωρη και παρα πολύ στενάχωρη. Πρώτη φορά μου συμβαίνει κατι τέτοιο …. ‘Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή μου στο παγκόσμιο κύπελλο μεγάλη απογοήτευση, χαμένα χρήματα, χαμένοι κόποι και όνειρα δεν μπορώ να πω κατι άλλο μακάρι να είναι κάθε εμπόδιο για καλό…….. και όμως δεν είναι ανέκδοτο.

Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να περιμένω να τρέξουν οι αντίπαλοι μου, ώστε να δω την τελική μου θέση στη γενική των παγκοσμίων κυπέλλων ……

Δεν πειράζει Χρήστο, η ελληνική ψυχή είναι αθάνατη! Keep on spinning….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…