Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός σύγχρονου ολυμπιακών προδιαγραφών ποδηλατοδρομίου στην πόλη του Βόλου καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας το έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ένα μεγάλο έργο για την πόλη του Βόλου. Πρόκειται για ένα έργο που δεν θα συμβάλλει απλώς στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Η Ν. Ιωνία θα αναβαθμιστεί κατά τρόπο που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και τον παγκόσμιος πρωταθλητή ποδηλασίας, Χρήστο Βολικάκη προχωράμε ένα μεγάλο αθλητικό έργο για την πόλη του Βόλου και ολόκληρη τη Θεσσαλία. Είναι ένα μεγάλο σχέδιο, ένα όραμα που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά» σχολίασε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Η ποδηλατική πίστα θα χωροθετηθεί σε έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Ν. Ιωνία, που είναι χαρακτηρισμένη ως «αθλητικών εγκαταστάσεων», ενώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα γίνει η μελέτη και η κατασκευή του έργου. Το ποδηλατοδρόμιο θα έρθει να ενισχύσει τον αθλητικό χαρακτήρα της περιοχής, όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Πανθεσσαλικό, το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις και ταυτόχρονα αναμένεται να καταστήσει την πόλη παγκόσμιο κέντρο ποδηλασίας.

Πηγή: www.volosday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…