Η επιστροφή του Peter Sagan – «Δεν είναι πυρηνική επιστήμη…»

.Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Tour de France 2018 σε μια προσπάθεια να κερδίσει μια 6η πράσινη φανέλα .

Ο Sagan ολοκληρώνει την προετοιμασία του για την έναρξη του αγώνα της 7ης Ιουλίου στο Vendée,  με τον αγώνα εθνικού πρωταθλήματος της Σλοβακίας και κάποια προπόνηση τελευταίας στιγμής.

«Δεν είναι πυρηνική επιστήμη», δήλωσε ο προπονητής του και αγωνιστικός διευθυντής της  ομάδας, Patxi Vila.

«Θα έχει μια μικρή περίοδο προετοιμασίας την περασμένη εβδομάδα πριν από το Tour. Περιμένουμε, κάνουμε αποκατάσταση μετά το Tour de Suisse, και κατευθυνόμαστε προς το εθνικό πρωτάθλημα για σκληρό αγώνα».

Ο Sagan πρόσθεσε μια 2η νίκη Mνημείων στον κατάλογό του φέτος με μια επίθεση 55 χλμ στο Paris – Roubaix. Τερμάτισε με ένα σπριντ στο ποδηλατοδρόμιο του Roubaix για το περίφημο τρόπαιο των λιθόστρωτων.

Ο ίδιος και η ομάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν άλλη μια εβδομάδα και να αγωνιστούν στο Amstel Gold Race, όπου τερμάτισε 4ος πίσω από τον νικητή Michael Valgren (Astana).

«Ο Γύρος της Καλιφόρνιας ήταν μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλα χρόνια γι ‘αυτόν, επειδή ήταν στο Amstel. Έτσι, το πρώτο μέρος της σεζόν ήταν μια εβδομάδα περισσότερο» δήλωσε ο Vila. «Στην Καλιφόρνια δεν ήταν αρκετός, αλλά στο Tour de Suisse, ήταν εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια. Και τώρα είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που αποτελεί την κανονική του κατάσταση για αυτή την περίοδο της σεζόν».

Σχέδιο 3-1-2

Ο Sagan θα περάσει τις τελευταίες του μέρες εφαρμόζοντας το σχέδιο 3-1-2 που του έστειλε ο Vila: 3 σκληρές μέρες, 1 ημέρα ξεκούρασης και 2 εργάσιμες ημέρες. Ξεκούραση σημαίνει ξεκούραση, οπότε ο Sagan θα μπορούσε να περάσει χρόνο με τη γυναίκα και το παιδί του στο Μονακό. Οι άλλες μέρες δήλωσε ο Vila, θα είναι «προπόνηση έντασης» ή μια «προπόνηση δύναμης».

Ο Sagan επιστρέφει στον αγώνα, μετά από την κριτική επιτροπή που τον απέβαλλε πέρυσι, μετά το 4ο εταπ. Είχε επαφή με τον Mark Cavendish, κατά τη διάρκεια του σπριντ στη γραμμή τερματισμού και ο Cavendish είχε μια πτώση, σπάζοντας την κλείδα του. Κέρδισε 1 εταπ στον αγώνα αλλά έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 6ο συνεχόμενο τίτλο.

«Ο στόχος, το να κερδίσουμε την πράσινη φανέλα και να κερδίσουμε ένα εταπ ή πολλά εταπ θα ήταν εξαιρετικό», δήλωσε ο Vila.

Το 9ο εταπ του Tour καλύπτει 21,7 χλμ λιθόστρωτων που χρησιμοποιούνται στο Paris – Roubaix και τελειώνει στην πρώην πόλη εξόρυξης Roubaix στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο Sagan γνωρίζει αυτούς τους δρόμους καλά, ειδικά αφού κέρδισε εκεί στις 8 Απριλίου.

«Είναι ένα δύσκολο εταπ για την ΓΚ, γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε και τον Rafal Majka, δεν έχουμε μόνο τον Peter», πρόσθεσε ο Vila.

Ο Daniel Oss, ο Maciej Bodnar, ο Marcus Burghardt και ο Gregor Mühlberger θα είναι σημαντικοί παίκτες στον αγώνα

«Έχουμε μια πραγματικά ισχυρή ομάδα για αυτό το εταπ. Ελπίζουμε να πάμε καλά και γιατί όχι, να το κερδίζουμε», δήλωσε ο Vila. «Σίγουρα, αυτό είναι ένα ετάπ που ταιριάζει απόλυτα στον Peter, όπως και σε άλλους καλούς αθλητές κλασικών. Αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς για να έχουμε μια νίκη σε εταπ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…