Το Liège-Bastogne-Liège, ο παλαιότερος αγώνας Μνημείο και συνάμα ο τελευταίος κλασικός της άνοιξης, έχει αρκετές αλλαγές στην 105η έκδοση του.

Αλλαγές στη διαδρομή

Η σημαντικότερη είναι ότι ο τερματισμός μετακινήθηκε από το προάστιο της Ans στο κέντρο της Λιέγης, μετά από 28 χρόνια . Αυτό σημαίνει ότι το Côte de Saint-Nicolas, αλλιώς γνωστή ως «ο ιταλικός λόφος», απομακρύνεται από τον αγώνα, ενώ το Côte de la Roche-aux-Faucons (1300 μέτρα, 11%) θα είναι η τελευταία από τις 11 αναβάσεις.

Η διαδρομή είναι μήκους 256 χιλιομέτρων, με περίπου 4500 μ. Οι αναβάσεις που επιστρέφουν  είναι οι Côte de Wanne, Côte de Stockeu και Côte de la Haut-Levée στο 2ο μέρος της διαδρομής, κάνοντας τον αγώνα, έναν αγώνα φθοράς με πολλά σημεία επιθέσεων και πιθανών σπασιμάτων του πελοτόν.

Julian Alaphilippe

Φρέσκος από την 2η συνεχόμενη νίκη του στο Flèche Wallonne, ο Julian Alaphilippe θα ξεκινήσει τον αγώνα ως ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Σίγουρα ελπίζει να ολοκληρώσει με νίκη, το 1ο μέρος της φετινής του σεζόν, με συνολικά 9 νίκες μεταξύ των οποίων μια νέα νίκη Μνημείο (Milano-Sanremo).

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχω, αυτοί οι πρώτοι μήνες της σεζόν μου ήταν απίστευτοι και είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα επιτεύγματά μου».

«Αλλά δεν θα σκεφτώ τις προηγούμενες νίκες μου την Κυριακή. Θα μείνω επικεντρωμένος, γιατί γνωρίζω ότι θα είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας, καθώς πολλοί θα είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν επιθετικά για να αποφύγουν ένα μαζικό τερματισμό», δήλωσε ο Julian.

«Αυτός ο αγώνας είναι ένας μεγάλος στόχος για μένα, ονειρεύομαι να τον κερδίσω και με την υποστήριξη αυτής της ισχυρής ομάδας που έχουμε, ελπίζω ότι θα μπορέσω να πραγματοποιήσω ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή».

Philippe Gilbert

Το 2011, ο Philippe Gilbert ολοκλήρωσε μια σπάνια τριπλέτα στους κλασσικούς των Αρδεννών, κερδίζοντας το σπριντ μέσα από ένα γκρουπ 3 αθλητών στην Ans. Από τότε, κανένας Βέλγος αθλητής δεν κέρδισε ξανά τον αγώνα.

Παρακάμπτοντας το Flèche Wallonne, ο 36χρονος πρωταθλητής του Paris-Roubaix είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση, ειδικά καθώς ο νέος τερματισμός φέρνει ένα επιπλέον κίνητρο.

«Η Λιέγη θα είναι διαφορετική από ό, τι στο παρελθόν και πολλοί θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν τις επιθέσεις νωρίτερα από το συνηθισμένο, αλλά έχω αποκατασταθεί πλήρως και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα».

«Είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας που θα αποδεκατίσει το πελοτόν. Ο επανασχεδιασμένος τερματισμός είναι πιο όμορφος και θα πρέπει να είναι πιο θεαματικός, τόσο για τους αναβάτες όσο και για τους οπαδούς», δήλωσε ο Philippe λίγες μέρες από το ξεκίνημα του 52ου Μνημείου του.

Η ομάδα της Deceuninck – Quick-Step για το Liège-Bastogne-Liège, ολοκληρώνεται από τους Rémi Cavagna, Dries Devenyns, Enric Mas, Pieter Serry και Petr Vakoc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

21ο εταπ – 6η νίκη για Pogačar και συνολική νίκη στο Tour

Ο Tadej Pogačar κέρδισε στην τελική φάση του Tour de France 2024 με μια ακόμη εντυπωσιακή …