Ως μία από τις ισχυρότερες και πιο συνεπείς ομάδες του πελοτόν, η ισπανική ομάδα πιστεύει ότι φέτος αποτελεί την καλύτερη της ευκαιρία, για να κερδίσει τελικά το Tour de France.

Μια περιοδεία χωρίς τον τραυματισμένο Chris Froome σημαίνει ότι η Movistar βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να εκμεταλλευτεί το άνοιγμα. Μπορεί να φέρει αποτέλεσμα; Με τον Nairo Quintana και τον Mikel Landa ως πρωταγωνιστές, η ισπανική ομάδα είναι πιο αισιόδοξη από το συνηθισμένο.

«Είναι ένα ανοιχτό Tour. Έχουμε την τύχη να ξεκινήσουμε με δύο ρεαλιστικές επιλογές για νίκη», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Eusebio Unzué. «Είμαστε φιλόδοξοι σε αυτό που είναι ένας δύσκολος Γύρος, όπως πάντα, και ένας πιο ανοιχτός με την απουσία του Froome».

Ο Froome ήταν ο κύριος ανταγωνιστής της Movistar, από τότε που εμφανίστηκε στο επαγγελματικό πελοτόν, το 2013. Οι πρώτες 4 νίκες του Froome στο Tour, έγιναν ενώ το άστρο του Quintana ανέτειλε. Έτσι, η λογική λέει ότι χωρίς τον Froome, ο Quintana θα πρέπει να είναι σε καλύτερη θέση να προκριθεί.

Αν και ο Κολομβιανός, τώρα 29 ετών, έχει χάσει λίγο από την λάμψη του τα τελευταία χρόνια. Μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης το 2016, ο Quintana κατάφερε να τερματίσει 10ος και 12ος, αντίστοιχα, στις δύο προηγούμενες εκδόσεις.

Μερικοί μάλιστα ψιθυρίζουν ότι είναι πιο πιθανό η Κολομβία να δει τον πρώτο της νικητή της κίτρινης φανέλας, από τον Egan Bernal (Ineos), όχι από τον Quintana.

Οι πρωταγωνιστές

Από την πλευρά του, ο Nairo Quintana δεν ανοίγει τα χαρτιά του και επιμένει ότι είναι έτοιμος για την πρόκληση.

«Πιστεύω ότι φτάνουμε σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο Quintana. «Έχουμε δουλέψει καλά για να ετοιμαστούμε. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και κάποια τύχη».

Μαζί με την Quintana είναι ο Mikel Landa, ο οποίος τερμάτισε 4ος στο φετινό Giro d’Italia. Πέρυσι, ο Landa είχε πτώση στα μέσα του Γύρου και αγωνίστηκε για να τερματίσει 7ος. Ο Landa ελπίζει να έχει τα πόδια του δυνατά, για το δεύτερο μισό του αγώνα.

«Εάν ο Geraint και ο Egan δυσκολευτούν νωρίς, οι ελπίδες όλων των άλλων θα αυξηθούν», δήλωσε ο Landa. «Νιώθω καλά. Τελειώσαμε πολύ καλά το Giro και έκανα καλή αποκατάσταση. Περιμένω να δυσκολευτώ τις πρώτες μέρες αλλά δεν ανησυχώ πολύ γι ‘αυτό. Είμαι βέβαιος ότι η Movistar θα είναι μια από τις ισχυρότερες ομάδες».

Από την πλευρά του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Alejandro Valverde εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν θα αποτελέσει πρόκληση για τη ΓΚ. Πέρυσι, η ομάδα δυσκολεύτηκε αφού ξεκίνησε με 3 φαβορί για τη ΓΚ. Φέτος, ο Valverde δήλωσε ότι αποδέχεται πλήρως το ρόλο του Νο1 βοηθού.

«Είναι προφανές ότι είμαι πιο αδύνατος από ποτέ … ίσως αρχίσω να τρώω περισσότερο ώστε οι άνθρωποι σταματούν να με λυπούνται», δήλωσε ο Valverde. «Προσπάθησα να χάσω βάρος για να δω πώς πηγαίνει, και μέχρι στιγμής, πάμε καλά».

«Ερχόμαστε με 2 φαβορί», δήλωσε ο Valverde. «Είναι σαφές ότι είμαι εδώ για να τους βοηθήσω και θα αγωνίζομαι χωρίς πίεση. Δεν θα αγωνιστώ για την κίτρινη φανέλα. Φαίνονται καλά και δεν αφμιβάλλω γι ‘αυτό – αγωνίζομαι με μηδενική προσωπική φιλοδοξία».

Στα χαρτιά, η Movistar θα έχει μία από τις ισχυρότερες ομάδες στο πελοτόν. Οι Marc Soler, Andrey Amador, Imanol Erviti, Nelson Oliveira και Carlos Verona συγκροτούν μια πολύ διαφορετική ομάδα, με υποστήριξη και στα επίπεδα τερέν και στα βουνά.

Τι χρειάζεται

Για να έχει την ευκαιρία να κερδίσει τελικά το Tour, η Movistar πρέπει να κάνει μερικά πράγματα πριν φτάσει τα βουνά. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να κρατήσει τον Quintana και τον Landa εκτός προβλημάτων στα επίπεδα και πολύ επικίνδυνα μεταβατικά εταπ. Ο Quintana δυσκολευόταν στις προηγούμενες εκδόσεις του Tour με απώλειες, που μείωσαν τις φιλοδοξίες του για τη ΓΚ.

Η ομαδική χρονομέτρηση της Κυριακής θα αποτελέσει άλλο ένα πρόωρο εμπόδιο. Η ατομική χρονομέτρηση στο 13ο εταπ, με 27.2 χλμ στο Pau θα είναι ένα άλλο αδύναμο σημείο. Αν καταφέρουν να φτάσουν στις Άλπεις, χωρίς σημαντικά προβλήματα για τα 2 φαβορί, τότε θα έχουν περισσότερες από ρεαλιστικές πιθανότητες για την ΓΚ.

Μέχρι τότε, θα είναι τα πόδια που καθορίσουν τον νικητή.

«Είμαστε φιλόδοξοι», κατέληξε ο Unzué. «Έχουμε έρθει στην αρχή αυτής της έκδοσης ελπίζοντας να κερδίσουμε και πάλι».

Έχοντας κερδίσει το Giro αυτή τη χρονιά, με τον Richard Carapaz, η εμπιστοσύνη της Movistar έχει γιγαντωθεί. Αν οι Quintana και Landa αντέξουν και περιορίσουν τις απώλειες της ομαδικής χρονομέτρησης, και οι δύο θα μπορούσαν να αγωνιστούν για το βάθρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

La Flèche Wallonne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Ο 2ος αγώνας από τους 3 κλασσικούς των Αρδεννών, το La Flèche Wallonne θα πραγματοποιηθεί …