Ο Richard Carapaz δεν θα αγωνιστεί στην Vuelta a España, αφού είχε πτώση αρκετές μέρες πριν την εκκίνηση.

Ο νικητής του Giro d’Italia είχε πτώση την περασμένη Κυριακή (18 Αυγούστου), σύμφωνα με την ομάδα του Movistar, και υπέστη τραυματισμό στον ώμο.

Ο Carapaz επρόκειτο να είναι ένας από τους τρεις πιθανούς αρχηγούς της ισπανικής ομάδας, αλλά η πτώση τον έβγαλε από τον αγώνα.

Η Movistar έκανε μια δήλωση:

«Η συμμετοχή του Richard Carapaz στην Vuelta a España είναι αμφίβολη, ως αποτέλεσμα μιας πτώσης την περασμένη Κυριακή, η οποία προκάλεσε ισχυρό μώλωπα στον δεξιό ώμο και σοβαρούς τραυματισμούς».

Η ομάδα πρόσθεσε: «Η Movistar επιβεβαιώνει την Πέμπτη [χτες] ότι ο Richard Carapaz δεν θα ξεκινήσει την 74η έκδοση της Vuelta a España, η οποία ξεκινάει το Σάββατο στο Αλικάντε».

«Παρά τη θεραπεία που έλαβε από τότε και την απουσία καταγμάτων, η εξέλιξη των βλαβών συνιστά μεγαλύτερη προφύλαξη για την πλήρη αποκατάστασή του, οπότε δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα».

Η Movistar σχεδίαζε να επιστρέψει στην τριπλή τακτική στη Vuelta, με τους πρώην νικητές Alejandro Valverde και Nairo Quintana να αγωνίζονται μαζί με τον Carapaz.

Ο Quintana κέρδισε στο παρελθόν τη Vuelta, κερδίζοντας τον Chris Froome (Team Ineos) το 2016, αλλά απέχει πολύ από το καλύτερο του εαυτό.

Ο Valverde, ένας άλλος πρώην νικητής της Vuelta ο οποίος κέρδισε το 2009, είχε επίσης μια ήσυχη σεζόν.

Οπότε μένει να δούμε τι θα καταφέρει να κάνει η ισπανική ομάδα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Επηρεάζει ο χυμός παντζαριών την απόδοση μας;

Τα τεύτλα γενικά και ο χυμός παντζαριών ειδικά, γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ενισχύουν την…