Ο Alejandro Valverde λέει ότι «ο παππούς δεν είχε την τελευταία του λέξη» καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται για τον τίτλο  της Vuelta a España.

Ο Ισπανός βρίσκεται στη 2η θέση μετά από 15 ημέρες αγώνων και ψάχνει για ευκαιρίες να ανατρέψει τον αρχηγό του αγώνα Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Ο αρχηγός της Movistar κέρδισε το 7ο εταπ στο Mas de la Costa, πιέζοντας στενά τον Roglič και στη συνέχεια θεμελίωση τη θέση του ως ένα από τα δυνατότερα φαβορί της ΓΚ, κατά τη διάρκεια της ατομικής χρονομέτρησης στο 10ο εταπ, όπου ανέβηκε στη 2η θέση.

Μιλώντας μετά το 15ο εταπ, όπου οι Valverde και Roglič αγωνίστηκαν σκληρά, στο δρόμο για το Santuario del Acebo, ο 39χρονος είπε στην ισπανική εφημερίδα AS: «Ο παππούς δεν είχε τον τελευταίο του λόγο».

«Δεν ξέρω αν μπορώ να αγωνιστώ για αυτή τη Vuelta, αλλά αν το κάνω θα είναι για δεύτερη ή πρώτη θέση. Θα δοκιμάζω κάθε μέρα».

Ο Valverde ήταν ο πρώτος από τους διεκδικητές της ΓΚ που επιτέθηκε στην τελική ανάβαση του 15ου εταπ, με τον Roglič τον μόνο άνθρωπο ικανό να ακολουθήσει.

Οι αντίπαλοι τερμάτισαν μαζί στην 8η και 9η θέση, εξασφαλίζοντας περαιτέρω τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τον υπόλοιπο αγώνα αλλά χωρίς οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές συνολικά.

Ο Valverde πρόσθεσε: «Αγωνιζόμασταν από την αρχή με τον [Marc] Soler στην απόσπαση και μετά περίμενε να με βοηθήσει, θέλω να τον ευχαριστήσω και την ομάδα για το έργο».

Η Movistar είναι χαρακτηριστικά δυνατή στην Ισπανία, με τον Nairo Quintana να κερδίζει 1εταπ και να κρατάει για λίγο την κόκκινη φανέλα, αλλά η ομάδα βρέθηκε να κυνηγάει τον Roglič αφού ο Σλοβένος έβαλε μια εντυπωσιακή ατομική χρονομέτρηση την 10η ημέρα.

Ο Quintana έχει πλέον πέσει στην 6η θέση στη ΓΚ, 7:43΄΄ πίσω από τον Roglič αφού έχασε πολύ χρόνο στην ατομική χρονομέτρηση και στη συνέχεια δυσκολεύτηκε στις τελικές αναβάσεις στο 15ο & 16ο εταπ.

Ο Valverde είναι πλέον η καλύτερη ελπίδα της Movistar, 2:48΄΄ πίσω από τον Σλοβένο και με περισσότερο από 1΄από την 3η θέση του Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Ανεβείτε στη σέλα!

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Η …