Τα σχέδια του Peter Sagan για τη σεζόν 2020 έχουν ανακοινωθεί, καθώς αλλάζει τους στόχους του για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Ο Sagan, τριπλός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, θα «εγκαταλείψει» εντελώς τα λιθόστρωτα για πρώτη φορά από το 2011, καθώς τελικά θα κάνει το ντεμπούτο του στο Giro d’Italia τον Οκτώβριο.

Η διοίκηση της Bora-Hansgrohe αποκάλυψε την Τρίτη (16 Ιουνίου) ότι ο Σλοβάκος σούπερ σταρ θα οδηγήσει το Tour de France και το Giro ως μέρος του πλήρως επανασχεδιασμένου ημερολογίου του UCI, αλλά θα χάσει το Paris-Roubaix και το Tour of Flanders.

Ο Sagan θα πρωταγωνιστήσει στη σεζόν του την ημέρα της επιστροφής των αγώνων WorldTour, την 1η Αυγούστου με τον αγώνα Strade Bianche.

Στη συνέχεια θα πάρει μέρος στο Μιλάνο – Τορίνο στις 5 Αυγούστου, το Μιλάνο-Σαν Ρέμο στις 8 Αυγούστου και το Criterium du Dauphiné από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου, προτού στρέψει την προσοχή του στα Grand Tours.

Ο Sagan θα αγωνιστεί στο Tour de France, που ξεκινά στη Νίκαια από τις 29 Αυγούστου και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο Giro για πρώτη φορά από τις 3 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελβετία από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία, ανάγκασε τη UCI να αναστείλει όλους τους αγώνες τον Μάρτιο και από τότε το κυβερνών σώμα έχει επανασχεδιάσει το ημερολόγιο, προσαρμόζοντας όλους τους μεγάλους αγώνες στους τέσσερις μήνες μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου.

Το κανονικό πρόγραμμα του Sagan θα περιελάμβανε τους μεγάλους Κλασικούς, όπως το Paris-Roubaix και το Tour of Flanders, τα οποία έχει ήδη κερδίσει και μετά το Tour de France το καλοκαίρι.

Έχει αγωνιστεί και στα δύο λιθόστρωτα Μνημεία κάθε χρόνο από το 2013.

Πρόγραμμα Peter Sagan για το 2020

Strade Bianche – 1 Αυγούστου
Milan – Torino 5 Αυγούστου
Milan – San Remo – 8 Αυγούστου
Critérium du Dauphiné – 12-16 Αυγούστου
Tour de France – 29 Αυγούστου-20 Σεπτεμβρίου
Giro d’Italia – 3-25 Οκτωβρίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Epic Rides #2 – Οι αλλαγές

Πέρασαν 5 χρόνια από την πρώτη μας εκδήλωση. Επομένως, για το Epic Rides #2, κάποιες αλλαγ…