Ο Nairo Quintana ξέφυγε χωρίς τραυματισμό, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε από αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Κολομβία.

Ο 30χρονος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό, ώστε να χρειαστεί επίσκεψη στο νοσοκομείο. Είχε βγει για προπόνηση κοντά στο σπίτι του, με τον αδερφό του και συναθλητή του, Dayer Quintana.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από έναν κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό δείχνει τον Quintana καθισμένο σε μια καρέκλα με την αστυνομία να μιλάει στον αδερφό του, με το αυτοκίνητο της ομάδας παρκαρισμένο πίσω.

«Ο Nairo Quintana χτυπήθηκε από ένα όχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η ομάδα του Arkéa-Samsic.

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ των πόλεων Tunja και Motavita, που βρίσκονται στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Κολομβίας Μπογκοτά και κοντά στο σημείο από το οποίο προέρχεται ο Quintana.

Μια ειδική ναυλωμένη πτήση έχει κλείσει για τις 19 Ιουλίου για να φέρει αρκετούς επαγγελματίες της Κολομβίας πίσω στην Ευρώπη πριν από την επανάληψη της σεζόν, με τον Richard Carapaz να ταξιδεύει 900km με ποδήλατο και αυτοκίνητο για να κάνει την πτήση.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας τον Μάιο, ο Nairo Quintana εξασφάλισε στους Κολομβιανούς επαγγελματίες το δικαίωμα να προπονούνται έξω, αφού υπέβαλε απευθείας αίτημα στην κολομβιανή κυβέρνηση.

Η ειδική απαλλαγή σήμαινε ότι οι αθλητές θα έπρεπε να έχουν μαζί τους τις άδειες UCI ενώ ποδηλατούσαν, κάτι που τους βοήθησαν να μειώσουν την απώλεια φόρμας από τους Ευρωπαίους επαγγελματίες που κατάφεραν να προπονηθούν ξανά, μετά την ελάφρυνση της καραντίνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Νέο ρεκόρ Everesting – O Alberto Contador χάνει

Το ρεκόρ Everesting που έθεσε πρόσφατα ο Alberto Contador ανατράπηκε από τον Ιρλανδό ποδηλ…