Ο Alejandro Valverde ανακοίνωσε ότι θέλει να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν του 2021, ώστε να μπορεί να προσπαθήσει μια τελευταία φορά για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο βετεράνος της Ισπανικής Movistar ξεκινά τη φετινή σεζόν, με κύριο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς φαίνεται να είναι σε υποστηρικτικό ρόλο για τη νέα μεταγραφή της ομάδας, τον Miguel Ángel López, σε αγώνες όπως το Tour de France.

Στην παρουσίαση της ομάδας, ο Valverde δήλωσε: «Σκέφτηκα ότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά, αλλά ξεκινώ με τον ίδιο ενθουσιασμό και με την πρόθεση να βοηθήσω την ομάδα και αν έρθουν νίκες, τότε [είναι] καλό».

«Θα είναι μια ωραία, ξεχωριστή χρονιά. Ας δούμε αν κάνουμε τα πάντα. Έχω για στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η χρονιά είναι ακόμα δύσκολη, αλλά σε αθλητικό επίπεδο συνεχίζω να προπονούμαι και να αγωνίζομαι για να είμαι 100%, όταν ξεκινήσει η σεζόν».

Ο Valverde αρχικά θα έκανε την αποχώρηση του το 2020, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά συνέχισε την καριέρα του μετά την αναβολή των Αγώνων, λόγω της πανδημίας.

Ο Ισπανός πήρε την 10η θέση στη Vuelta 2020 και ήταν 12ος στο Tour de France μαζί με πολλές άλλες κορυφαίες εμφανίσεις. Η Movistar έχει μια διαφορετική σύνθεση για το 2021, με μια πιο διεθνή ομάδα καθώς υπάρχουν μεταγραφές από την Αυστρία, τη Δανία και το Πουέρτο Ρίκο για να προσθέσουν στον ισπανικό και κολομβιανό πυρήνα της ομάδας.

Η ομάδα προσπαθεί επίσης να στοχεύσει και τα 3 Grand Tours, με τον Marc Soler να έχει τελικά την ευκαιρία του να ηγηθεί της ομάδας στο Giro d’Italia, με τους Enric Mas και Miguel Ángel López είναι έτοιμοι να μοιραστούν την ηγεσία στο Tour και μετά ο López θα αναλάβει αρχηγός στη Vuelta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…