Ήταν το σπασμένο τιμόνι του Mathieu van der Poel που έκλεψε το σόου στον βελγικό αγώνα, Le Samyn. Υπήρξαν αρνητικές φήμες σχετικά με το σύστημα ενσωματωμένου τιμονιού/λαιμού που χρησιμοποιεί η Canyon, ενώ μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το σπάσιμο προκλήθηκε από υπερβολική δύναμη σύσφιξης της μανέτας.

Τώρα, η Canyon ζητά από τους ιδιοκτήτες των νέων Aeroad CF SLX και CFR (εξοπλισμένα με τιμόνι CP00018 και CP00015 της Canyon) να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της εταιρείας. Οι κάτοχοι του οικονομικότερου Aeroad CF SL, δεν επηρεάζονται από αυτήν την ειδοποίηση ασφαλείας.

«Ο Mathieu, ευτυχώς, δεν έπεσε», δήλωσε ο ιδρυτής της Canyon Bicycles, Roman Arnold, σε δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρείας. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα έχει πρόβλημα, προτού καταλάβουμε πλήρως τη βασική αιτία».

Άμεσα, η Canyon θα ανταλλάξει όλα τα ποδήλατα των επαγγελματικών ομάδων, με ποδήλατα Aeroad προηγούμενης χρονιάς ή με τα καινούργια Ultimate.

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξοπλίσουμε τα συγκεκριμένα μοντέλα Aeroad το συντομότερο δυνατό με ένα τιμόνι, που ικανοποιεί τόσο τις δικές μας απαιτήσεις όσο και των πελατών μας, για απόλυτη ποιότητα και ασφάλεια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Canyon, Armin Landgraf. Είναι ένα μήνυμα που υποδηλώνει ότι η Canyon μπορεί να κατευθύνεται προς μια ανάκληση προϊόντος και όχι απλώς να κάνει μια υπενθύμιση ότι οι προτεινόμενες τιμές ροπής έχουν σημασία.

Φυσικά, αυτά είναι άσχημα νέα για όσους έχουν ένα λαμπερό νέο Aeroad CF SLX ή Aeroad CFR, ενώ η εταιρεία δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για το πόσο καιρό οι ιδιοκτήτες τους, δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

La Flèche Wallonne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Ο 2ος αγώνας από τους 3 κλασσικούς των Αρδεννών, το La Flèche Wallonne θα πραγματοποιηθεί …