12 αθλητές αγωνιστήκαμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

12 σημεία περιμένουν απαντήσεις από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας – Hellenic Cycling Federation

🔵 Ο λόγος που επέλεξα τα κοινωνικά δίκτυα για να γράψω τα όσα βίωσα ως μέλος της αποστολής και το φαινόμενο του Ηλικιακού Ρατσισμού, στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ότι ήθελα να κάνω κοινωνούς όλους τους ποδηλάτες, ανεξαρτήτου επιπέδου, μέλη συλλογών ή μη, κάθε ηλικίας και όχι μόνο. Γι αυτό δεν επέλεξα το δρόμο των επιστολών μπρος-πίσω προς την Ομοσπονδία Ποδηλασίας, αλλά τη δημόσια οδό.
🔵 Ωστόσο η ΕΟΠ, μια εβδομάδα μετά, δεν έχει απαντήσει, ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά, τόσο σε μένα, όσο και στο σύνολο των ποδηλατών και των Σωματείων της χώρας μας και στους οποίους οφείλει την υπαρξή της, αν και κατά πόσον οι καταγγελίες αυτές ισχύουν ή είναι δημιουργήματα της φαντασίας μου.
🔷 Συνεχίζω σήμερα εδώ, γιατί θεωρώ ότι το οφείλω σε όλους εσάς που με δεκάδες μηνύματα στήριξης αλλά και αγανάκτησης στηρίζετε αυτή την προσπάθεια, να βγουν επιτέλους όλα στο φως και κάποιος να μιλήσει, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί η βάση και να πάψει πια ο καθένας και κυρίως οι αθλητές να φοβούνται να εκφραστούν δημόσια, φοβούμενοι την Ομοσπονδία ή κάποιον παράγοντα ή προπονητή.
Συγκεκριμένα:
1️⃣. Ο παρακάτω προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 8.8.23, αναφέρει συνολικά προβλεπόμενα έξοδα για 8 άτομα από την Ελληνική Αποστολή, μέχρι του ποσού των 24300 ευρώ.
8 άτομα (4 αθλητές και 4 συνοδούς) που δεν θα έμεναν ωστόσο, όλοι, συνολικά και τις 10 ημέρες των αγώνων. Δε μιλάμε δηλαδή, για 80 διανυκτερεύσεις αλλά για 28 αν διάβασα καλά.
Ως προϋπολογισμός, εννοείται ότι αποτελεί ακριβώς αυτό που λέει η λέξη και όχι τα τελικά έξοδα, τα οποία καλό θα ήταν να μαθαίναμε κάποια στιγμή.
Αν όμως είχε ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ το ποσό αυτό, δηλαδή, όπως ένας λογικός άνθρωπος ή οργανισμός θα έπραττε, αυτό σημαίνει ότι ήταν δυνατόν και υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να ξοδευτεί
Στην περίπτωση αυτή, με μια χρηστή διαχείριση του, θα μπορούσαν να είχαν πληρωθεί έξοδα πολύ περισσότερων από τους 8, μιας και συνολικά οι υπόλοιποι 12 αθλητές και συνοδοί είτε πλήρωσαν εξ ολοκλήρου τα έξοδα τους ή μέρος αυτων.
➡️ Αφού γνωρίζατε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα γινόταν στην Γλασκωβη γιατί δεν φροντίζατε να οργανώσετε το ταξίδι νωρίτερα ώστε να μειώσετε το κόστος αντί να ψάχνετε ξενοδοχεία την τελευταία στιγμή?
➡️ Ένα Airbnb με 3 δωμάτια, για 2 εβδομάδες (ιδανική λύση επειδή θα μπορούσε τμηματικά να φιλοξενήσει πολλά μέλη της αποστολής), στοίχιζε γύρω στα 2000 ευρώ. Έχετε προϋπολογισμό για διαμονή 7000 (250 ημερησίως ανά άτομο).
Πόσα άτομα πόσες ημέρες θα μπορούσαμε να είχαμε καλύψει με τα χρήματα που προϋπολογίσατε?
➡️ Ένα ταξίδι στη Σκωτία με επιστροφή, ανάλογα το αεροδρόμιο και το χρόνο που θα κλειστεί κοστίζει, με επιστροφή, από 200 μέχρι 800 ευρώ με μια στοιχειώδη έρευνα. Ακόμα και το εισιτήριο του Γιαννούτσου που έκλεισε ο ίδιος 2 εβδομάδες πριν τους αγώνες, κόστισε 670 ευρώ.
Με 1250 ευρώ το άτομο που έχετε προϋπολογίσει, πόσους αθλητές και συνοδούς θα καλύπτατε αν τα εισιτήρια είχαν βγει στην ώρα τους?
➡️ Έχετε προϋπολογίσει για διατροφή 4000 ευρώ για τις παραπάνω διανυκτερεύσεις. Ένα ποσό που για τα 8 άτομα αναλογεί 120 ευρώ την ημέρα το άτομο! Ποσό ίσο με 10 πίτσες από το διάσημο Paesano στη Miller Street.
Με μια μικρή έρευνα που θα κάνατε λίγο καιρό πριν το ταξίδι, θα βλέπατε ότι το κόστος σε ένα super market με τα στοιχειώδη είναι ιδιο με την Ελλάδα.
🔷 Πόσα άτομα θα καλύπτατε αν είχατε φροντίσει το κόστος του προϋπολογισμού να είχε κατανεμηθεί σωστά με τις λύσεις που σας περιγράφω?
Θυμίζω και ότι από τα 20 συνολικά άτομα, συνοδοί και αθλητές που βρέθηκαν εκεί, καλύψατε μόνο τα 8 συνολικά.
Τάκης Ξουρής και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - Αδιαφορία και διαφθορά στην ΕΟΠ
🔷 Πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό σας θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για τους υπόλοιπους αλλά και για αθλητές που δεν είχαν την ικανότητα να πάνε και δεν πήγαν, με δικά τους έξοδα?
2️⃣ Ισχύει όπως βλέπετε στη φωτογραφία ότι την ημέρα παραλαβής των Διαπιστεύσεων τουλάχιστον 8 άτομα δεν είχαν ενημερωθεί να ανεβάσουν φωτογραφία τους και αναγκαστήκαμε εγώ και ο κ. Vladimiros Petsas , να κατεβάζουμε φωτογραφίες από τα Social για να βγουν οι Διαπιστεύσεις τους γιατί δεν θα μπορούσαν στη συνέχεια να δηλωθούν?
3️⃣. Ισχύει ότι ο αθλητής Μπερδεμπες δηλώθηκε για να συμμετάσχει εκτός από την ατομική Χρονομέτρηση και στο αγώνισμα αντοχής (όπου και έκανε DNF), ενώ η ΕΟΠ τον είχε επίσημα δηλώσει μόνο για την ατομική Χρονομέτρηση και όλο αυτό, παρά τη γνώση της ομοσπονδίας? Ισχύει ότι η παρατυπία αυτή έγινε γνωστή στην Ομοσπονδία, ΜΕΤΆ την ανάρτηση των αποτελεσμάτων όπου και διαπιστώθηκε ότι δηλώθηκε από εθνικό προπονητή στο εν λόγω αγώνισμα χωρίς την άδεια και τη γνώση κανενός από την ΕΟΠ?
Τι θα γινόταν αν ο αθλητής πάθαινε κάποιο ατύχημα?
Ποιος θα ήταν υπεύθυνος?
Εννοείται, το παραπάνω δεν αποτελεί, ΚΑΜΙΑ ΜΟΜΦΗ για τον αθλητή. Καλά έκανε και έτρεξε και μπράβο του. Με δικά του έξοδα και αυτό το παιδί.
Άλλωστε όλες αυτές οι αναρτήσεις γίνονται για το μέλλον όλων αυτών των παιδιών, για να αλλάξει κάτι ώστε να μην τα παρατήσουν και αυτοί όπως οι προγενέστεροι τους.
Η παρατυπία όμως που οφείλεται και ποιος τη διέπραξε?
4️⃣ Ισχύει ότι ο πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας ταξίδεψαν στη Γλασκωβη 1-4 Αυγούστου για να παρευρεθούν στο συνέδριο της UCI, ενώ οι αγώνες ηταν 3-13 και στις ημέρες παραμονής τους εκεί δεν φρόντισαν να συγκαλέσουν ούτε μια συνάντηση, ένα γεύμα, ένα meeting με την ελληνική αποστολή, συνοδούς και αθλητές ή όσους είμαστε εκεί?
5️⃣. Ισχύει ότι η ΓΓ είχε οριστεί ως αρχηγός της αποστολής από τον Φεβρουάριο και παρότι είχε το χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα, αποχώρησε από τους αγώνες μια μέρα μετά την έναρξη τους και αρκέστηκε απλά στο να προωθεί τα pdf που έστελνε η UCI απο τα διαδικτυακά Microsoft Teams?
6️⃣Ισχύει ότι παρά το email που έστειλα στις 3 Αυγούστου σε όλους τους εμπλεκόμενους θέτοντας ερωτήματα και εφιστώντας την προσοχή τους σε μία προσπάθεια να προλάβω τα προβλήματα, δεν πήρα καμία απάντηση εκτός του ότι ανοίχτηκε ένα WhatsApp group το οποίο πρότεινα?
7️⃣Ισχύει ότι στις 8 Αυγούστου τελευταία ημερομηνία δήλωσης αθλητών στο ΤΤ, στον δρόμο U23 και γυναικών, μερικές ώρες ΜΕΤΑ τη λήξη των δηλώσεων και ενώ εγώ ο ίδιος, το ίδιο πρωί, είχα δηλώσει τον Γιαννούτσο στο ΤΤ, έλαβα τηλεφώνημα από την UCI που έλεγε γιατί δεν έχουν δηλωθεί οι αθλητές Δράκος και Ελευθεριάδου που ήταν στην αρχική λίστα και ότι αν δεν δηλωθούν μέσα στα επόμενα 5 λεπτά δεν θα αγωνιστούν ενώ οι ίδιοι είχαν ήδη βγάλει εισιτήρια?
Τι θα γινόταν αν εγώ (με την καλή μου θέληση και χωρίς να είμαι ο αρμόδιος) δε σήκωνα το τηλέφωνο ενώ οδηγούσα για να παραλάβω από το αεροδρόμιο τον Γιαννούτσο ή δεν απαντούσα ή ήμουν προπόνηση ή δεν έψαχνα επειγόντως να βρω τον κ. Πέτσα για να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του προσπαθώντας να δηλώσει εκτός χρόνου τους αθλητές των οποίων ο συνοδός δεν ήταν καν εκεί?
Να θυμίσω εδώ ότι ο κ. Πέτσας ήταν εκεί και αυτός με δικά του έξοδα και όχι ως απεσταλμένος της ΕΟΠ, απλά θέλησε και αυτός να βοηθήσει την όλη κατάσταση.
8️⃣. Είναι αλήθεια ότι ήμουν ο μόνος Team Manager που βρέθηκε στο τεχνικό συνέδριο του δρόμου αντοχής u23, αντοχής γυναικών, Elite ΙΤΤ, Juniors ITT παρότι ήμουν εκεί εθελοντικά και μόνο ως συνοδός του Γιαννούτσου και δεν είχα καμία τέτοια υποχρέωση εκτός του ΙΤΤ Elite?
9️⃣Είναι αλήθεια ότι ο συνοδός του αθλητή u23 έψαχνε μαζί μου επιστρέφοντας από την εκκίνηση όπου τους είχα πάει, προς το σιρκουι, το feed zone ενώ ο αγώνας είχε ήδη ξεκινήσει για να πάει εκεί μην έχοντας ενημερωθεί από τον τεχνικό οδηγό?
🔟. Είναι αλήθεια ότι η αθλήτρια που μας αντιπροσώπευσε στο δρόμο αντοχής γυναικών, βρέθηκε πολύ ώρα μετά τον αποκλεισμό της, μόνη της από εμένα και δυο ακόμα άτομα, με μια κουβέρτα και το ποδήλατό της, στην πλατεία τερματισμού, χωρίς να ξέρει που να πάει προφανώς μην έχοντας συνεννοηθεί με τον συνοδό της τι θα γινόταν στη συγκεκριμένη περίπτωση, δακρυσμένη, λέγοντας “εγώ τους είπα ότι δεν έπρεπε να έρθω” ?
1️⃣1️⃣. Είναι αλήθεια ότι ο μόνος άνθρωπος από την ελληνική ποδηλασία, που συνάντησε ή επικοινώνησε με την λαμπρή 19χρονη Ελληνίδα αθλήτρια του artistic Cycling από τη Γερμανία (εκτός των συνοδών της) και η οποία κατετάγη 15η στον κόσμο, ήταν ο κ. Πέτσας, μη απεσταλμένος επίσημα από την Ομοσπονδία?
1️⃣2️⃣. Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της ΕΟΠ είπε σε μεταξύ μας τηλεφωνική επικοινωνία σε ανοικτή ακρόαση, με μάρτυρες, ότι “αξίζεις αξιοκρατικά να κληθείς στην εθνική ομάδα αλλά δεν το κάνουμε για να μη μας κράξουν” και αντί αυτού μου πρότεινε να βραβευτώ σε εκδήλωση για την απόδοση και την προσφορά μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα? Και αν ναι, ποιους φοβάται μην τον κράξουν ?
Να θυμίσω εδώ ότι, πριν 3 χρόνια, με την επιστροφή μου από τον διεθνή γύρο Ρόδου δέχθηκα σε συσκευασία δώρου από ανώνυμο αποστολέα ένα αναπηρικό Π που υπονοούσε ότι είμαι σε μεγάλη ηλικία για να μετέχω σε τέτοιους αγώνες και αγώνες κατηγορίας Elite.
🔴12 σημεία , ανάμεσα σε πολλά άλλα ακόμα που θα μπορούσα να αναφέρω, για τα οποία απαιτώ αιτιολόγηση από τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠ, συνοδευόμενη από την παραίτησή του για τον ρατσισμό που επέδειξε προς το άτομο μου.
🟠ΥΓ:
Για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση ή εσκεμμένη παρερμηνεία των προθέσεων αυτών των αναρτήσεων, να σημειώσω ότι αγωνίστηκα ο ίδιος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ερασιτεχνών τις ίδιες ημέρες στη Σκωτία με δικά μου έξοδα τιμώντας το εθνόσημο και κατακτώντας δύο θέσεις στη 10αδα του κόσμου στη κατηγορία μου και όλες τις ημέρες που ήμουν εκεί, τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου προσφέραμε εθελοντικά την υποστήριξή μας όχι μόνο στον αθλητή που συνοδεύαμε αλλά και στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή.
Για τα προσωπικά μας έξοδα αυτά, εννοείται ότι δεν έχω καμία απαίτηση. Ήταν ξεκάθαρη εθελοντική προσφορά.
🟦 Ελπίζω όμως ακόμα και την ύστατη ώρα, τα χρήματα που λογικά περίσσεψαν, αν περίσσεψαν, από τον υπέρογκο αυτόν προϋπολογισμό, να δοθούν τουλάχιστον στους αθλητές που αγωνίστηκαν εκεί ως μια ένδειξη σεβασμού του κόπου τους.
🟦 Είναι καλές οι αναρτήσεις για τις επιτυχίες των Ελλήνων που δεν πληρώσατε τα έξοδα αλλά καλύτερα θα ήταν αν είχατε βάλει και λίγο το χέρι στην τσέπη για όλους και όχι μόνο τους 4 που ήταν η αρχική σας επιλογή.
🟦 Η εθνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν ΜΙΑ και ως τέτοια την αναγνωρίζει η παγκόσμια Ομοσπονδία.
🟦 Το αγωνιστικό επίπεδο των άλλων χωρών είναι χαοτικά υψηλότερο. Οι αθλητές μας αγωνίζονται σε μια άνιση μάχη, τις περισσότερες φορές έστω για να τερματίσουν. Δεν χρειάζεται να τους κάνετε το έργο δυσκολότερο με την έλλειψη οργάνωσης.

➡️➡️ Σήμερα στις 11:45 στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή του Vasilis Ntetsikas θα μιλήσουμε για το θέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – Στατιστικά

Την επόμενη Τετάρτη 27 Απριλίου εκκινεί ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, μετά από 10 χρόνι…