Η ομάδα της Movistar ανακοίνωσε την σύνθεση των 9 αθλητών, με τους οποίους θα συμμετέχει στον φετινό Γύρο Γαλλίας.

Πρωταγωνιστής θα είναι και πάλι ο Κολομβιανός Nairo Quintana. Αν και δεν τα πήγε καλά στον Γύρο Ιταλίας, η ομάδα του πιστεύει ότι παραμένει ανταγωνιστικός για τον Γύρο Γαλλίας.

Δίπλα του θα είναι ο Alejandro Valverde, που σε αντίθεση με τον Quintana, είχε μέχρι τώρα μια πολύ καλή σεζόν. Αφού κέρδισε στο Volta a Catalunya και στη  Vuelta al País Vasco, υπερασπίστηκε τους περσινούς τίτλους του στο Flèche Wallonne και Liège-Bastogne-Liège.

Λόγω της καλής του φόρμας, υπήρχαν φήμες για την αρχηγία της Movistar. Όμως ο Valverde έσπευσε να τις διαψεύσει. Δήλωσε « …Ο στόχος μου είναι καθαρός και το έχω δηλώσει πολλές φορές: Να τον  υποστηρίξω και τίποτα άλλο..» εννοώντας τον Κολομβιανό « …Από εκεί και πέρα, ότι συμβεί στο δρόμο είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε. Φυσικά, δεν μπορώ να χάσω πολύ χρόνο με τις στρατηγικές της ομάδας. Πιστεύουμε ότι η θέση μου είναι πολύ σημαντική, από θέμα τακτικής. Αν τα πράγματα πάνε όπως θέλουμε και είμαστε ανταγωνιστικοί, τότε οι αντίπαλοι θα πρέπει να πάρουν μέτρα και για τους δύο από εμάς. Οπότε κάτι τέτοιο, είναι καλό για την ομάδα».

Οι υπόλοιποι επτά αθλητές που η ομάδα θα στείλει στο Dusseldorf το ερχόμενο Σάββατο, είναι οι: Ο Ισπανός πρωταθλητής δρόμου Jesús Herrada, ο τρεις φορές Ισπανός πρωταθλητής χρονομέτρου Jonathan Castroviejo, ο Κολομβιανός ανηφορίστας Carlos Betancur,  και ο  Andrey Amador. Μαζί τους θα είναι οι Daniele Bennati, Jasha tterlin και Imanol Erviti.

Ο Valverde υπερασπίστηκε τον Quintana, λέγοντας « …Βλέπω ότι ο Nairo είναι προσηλωμένος στο στόχο του. Προπονείται και κρατάει φρέσκο το μυαλό του. Αν και είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί το διπλό Γύρο Ιταλίας- Γύρο Γαλλίας, πάντα αποδίδει στον δεύτερο Γύρο. Έτσι έκανε και με το διπλό Γύρο Γαλλίας – Γύρο Ισπανίας. Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα για αυτόν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Brevet 600 χλμ100+9 Ορθοπεταλιές – Βίντεο

Τι χρειάζεται για να ποδηλατήσεις για 600 συναπτά χλμ; Ψύχραιμο μυαλό, καλά πόδια και μπόλ…