1ο εταπ- Εγκαταλείψεις για Valverde και Izagirre

Η χτεσινή βροχή στο εταπ ατομικής χρονομέτρησης, είχε δυσάρεστα αποτελέσματα για μερικούς αθλητές.

Valverde

Ο Alejandro Valverde, μετά την πτώση του, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Επειδή υπήρχε ένα βαθύ τραύμα στο πόδι του, έπρεπε πρώτα να σταματήσουν την αιμορραγία, για να μπορέσουν να κάνουν την ακτινογραφία. Η εξέταση έδειξε αργότερα κάταγμα στην επιγονατίδα του.

Όπως ανακοίνωσε μέλος της Movistar «…είναι το πιο δύσκολο πράγμα (η επιγονατίδα) να είναι σπασμένο. Το πόδι του είχε μια μεγάλη πληγή, από το χτύπημα στην μπαριέρα». Όπως πρόσθεσε αργότερα μαζί με το κάταγμα της επιγονατίδας, βρέθηκε και κάταγμα στον αστράγαλο.

Izagirre

Ο Ion Izagirre (Bahrain-Merida) είχε ακριβώς την ίδια πτώση, στο ίδιο σημείο με τον Ισπανό.

Η ομάδα του εξέδωσε αργότερα ένα δελτίο τύπου, δηλώνοντας «… ο Izagirre μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, μαζί με τον γιατρό της ομάδας Luca Pollastri. Η πρώτη διάγνωση έδειξε ότι είχε κάποιο κάταγμα σπονδύλου και ότι θα χρειαζόταν εγχείρηση. Θα επανέλθουμε με πληροφορίες τις επόμενες μέρες. Είμαστε βαθιά λυπημένοι, που ο Ion δεν θα συμμετέχει στο Γύρο Γαλλίας, όπου θα ήταν αρχηγός της ομάδας μετά από μια πολύ καλή σεζόν».

Υπήρχαν ακόμα μερικές πτώσεις, όλες στο ίδιο σημείο, χωρίς όμως δυσάρεστα αποτελέσματα από τους: Tony Gallopin (Lotto Soudal), Luke Durbridge (Orica-Scott), Nicolas Roche (BMC), Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), George Bennett και Dylan Groenewegen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…