Περιληπτικά:

Σε μια διαδρομή, που θύμιζε κλασσική της άνοιξης, είχε αρκετή δράση. Τα φαβορί της γενικής δοκίμασαν τα πόδια τους, ενώ ακόμα και με ξεκουμπωμένο πεντάλ, ο απίστευτος Sagan πέρασε πρώτος το νήμα. Ο Marcel Kittel έμεινε στην τελευταία ανηφόρα, με αποτέλεσμα ακόμα μια μέρα στα κίτρινα για τον Geraint Thomas.

Verviers → Longwy, 202 km

Ο χάρτης της διαδρομής, με τις 5 κατηγοριοποιημένες κορυφές, προμήνυε ξεκολλήματα. Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια έγινε στο 18ο χλμ από την εκκίνηση, με τους Adam Hansen (Lotto Soudal), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Romain Hardy (Fortuneo), Nate Brown (Cannondale-Drapac) και Romain Sicard (Direct Energie).

Η χρονική διαφορά, κατά τη διάρκεια του μεγάλου ετάπ, έπαιζε μεταξύ 1:30’ και 2’. Στην κορυφή του πελοτόν οι Sunweb και Bora εναλλάσσονταν, κρατώντας τους αποσπασμένους σε απόσταση ασφαλείας.

Στο 50ο χλμ από τον τερματισμό, έκαναν το λάθος να πλησιάσουν αρκετά – οριακά στα 54΄΄- και ακόμα 3 αθλητές αποσπάστηκαν. Ήταν οι Thomas De Gendt, Liliam Calmejane και Pierre-Luc Périchon. Και ο αγώνας άρχισε για να πιάσουν το εμπρός γκρουπ, με τους 6 αποσπασμένους. Όταν ενώθηκαν, ο De Gendt άρχισε τις εχθροπραξίες, με συνέπεια να σπάσει η συνοχή των αποσπασμένων.

3ο εταπ – Ο Peter Sagan σπριντάρει στο Longwy

Μετά μερικά χιλιόμετρα «σύρραξης», και μπαίνοντας στο 15ο χλμ από τον τερματισμό, ο Calmejane επιτέθηκε. Πίσω ο ρυθμός άρχισε να ανοίγει και ένας ένας οι υπόλοιποι πιάστηκαν από το πελοτόν. Στο 10ο χλμ, ήρθε και η σειρά του Calmejane.

Φτάνοντας στο 5ο χλμ, η ομάδα που είχε πολλά να κερδίσει ήταν η Quick Step. Ο Matteo Trentin βρισκόταν μόνο 10’’ πίσω από την κίτρινη φανέλα, και αν κέρδισε το εταπ, θα την έπαιρνε. Μόνο που με τα «αν», δεν κερδίζονται οι αγώνες…

Στο τελευταίο χιλιόμετρο, με την απότομη κλίση, ο Porte επιτέθηκε και ακολούθησε μόνο ο Contador. Όταν η κλίση έπεσε ο Sagan βγήκε μπροστά, άνετος σαν σε προπόνηση και  έκλεψε την νίκη.

Γενική κατάταξη 3ου εταπ:

1. Geraint Thomas (GB) Sky in 10:00:31
2. Christopher Froome (GB) Sky at 0:12
3. Michael Matthews (Aus) Sunweb
4. Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe at 0:13
5. Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data at 0:16
6. Pierre Roger Latour (Fra) AG2R-La Mondiale at 0:25
7. Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors at 0:30
8. Michal Kwiatkowski (Pol) Sky at 0:32
9. Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal
10. Nikias Arndt (Ger) Sunweb at 0:34

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…