Vuelta 2017 – Έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει;

Αισίως οδεύουμε προς το 6ο (σημερινό) εταπ του Γύρου Ισπανίας 2017. Ο Chris Froome θα φορέσει σήμερα για 3η συνεχή μέρα την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής. Στην γενική, ο 10ος  στην καταταξη Michael Woods είναι πίσω 1:13’’ από τον βρετανό.

Τα παραπάνω είναι τα γεγονότα μέχρι σήμερα. Η ομάδα της Sky είναι η πιο δυνατή μέσα στο πελοτόν και ο Froome φαίνεται σε καλή φόρμα. Ίσως να φαίνεται ότι ο Γύρος Ισπανίας έχει κριθεί, αλλά ίσως είναι καλύτερο να πούμε ότι στην Ανδόρα, έχτισαν τα θεμέλια για τη νίκη.

Τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά εδώ, και σίγουρα θα είναι λιγότερο προβλέψιμα απ’ ότι στον Γύρο Γαλλίας. Οι ισπανοί αθλητές (και οι Κολομβιανοί) θα επιτεθούν στους πρωτοπόρους, ενώ θα υπάρχουν συνδυασμοί/συνεργασίες για να αποτρέψουν τις κινήσεις του Chris Froome. Ο Alberto Contador πιθανότατα δεν θα κερδίσει την τελευταία του Vuelta, αλλά θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος που θα βοηθήσει κάποιον (;) άλλο, να ανατρέψει την αυτοκρατορία του Froome.

Ο Alberto Contador έχει την δυναμική και την όρεξη να πάρει νίκη σε 1-2 εταπ, και αυτό είναι πολύ πιθανό. Ο Fabio Aru έχασε χρόνο στο 5ο εταπ, όπως και ο Vincenzo Nibali, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε τον «καρχαρία».

Από τα υπόλοιπα φαβορί (Tejay van Garderen, Esteban Chaves και τους αδελφούς Yates), ο Κολομβιανός φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το Froome. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους … Η ατομική χρονομέτρηση των 40 χιλιομέτρων στο 16ο εταπ. Εκεί ίσως ο Froome πάρει πίσω χαμένο (;) χρόνο. Σίγουρα αυτό το εταπ θα είναι το κλειδί.

Ο Vincenzo Nibali κυριάρχησε στο 3ο εταπ, ενώ ο Chris Froome έδειξε τη δύναμή του, παίρνοντας την κόκκινη φανέλα. Οι πρώτες ορεινές προκλήσεις μας έδωσαν έντονους αγώνες και ανακάτεψαν τη γενική κατάταξη.

Vuelta 2017 –Συνεντεύξεις από τα φαβορί μετά το 3ο εταπ

1ος και 5ος γενικής Vincenzo nibali (BahrainMerida): «Αυτή η νίκη είναι για την ομάδα και για τον συναθλητή μου Javier Moreno, που ήταν πραγματικά άτυχος χθες. Είμαστε μόνο στην 3η μέρα. Δεν ήταν εύκολο να είσαι έτοιμος για αναβάσεις και να κερδίσεις ένα τέτοιο εταπ, με ένα δύσκολο σπριντ».

«Είχα κάποιες δυσκολίες στην τελευταία ανάβαση, όπου οι αντίπαλοί μου κρατούσαν υψηλό ρυθμό .. Ήμουν πίσω και πρέπει να ξεκουράστηκε στην κατηφόρα, ώστε να κλείσω το χάσμα με το εμπρός μικρό γκρουπ και να δοκιμάσω την ευκαιρία να κερδίσω. Ήξερα ότι ήταν δύσκολο να κερδίσω, επειδή υπήρχαν πολύ γρήγοροι αθλητές και το σημερινό εταπ ήταν πραγματικά απαιτητικό, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ».

2ος, David De La Cruz (QuickStep Floors): «Είμαι κάπως στεναχωρημένος, γιατί ήθελα εδώ στην Καταλονία την κόκκινη φανέλα, μπροστά στην οικογένεια μου και τους οπαδούς. Αλλά έχουμε ακόμα δρόμο, έχω το κίνητρο και ποιος ξέρει, μπορεί να πάρω τελικά την φανέλα. Είμαι αισιόδοξος για την Vuelta. Δεν σκέφτομαι να τερματίσω 3ος ή 5ος ή 10ος στην γενική, θέλω απλά να αποδείξω ότι είμαι ανταγωνιστικός στην γενική κατάταξη. Έχω μια δυνατή ομάδα γύρω μου και αυτό με κινητοποιεί περισσότερο, να σπρώξω τον εαυτό μου και να είμαι εκεί όταν πρέπει».

3ος και 1ος γενικής, Chris Froome (Sky): «Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς από τους συναθλητές μου. Αποφασίσαμε να επιτεθούμε στην προτελευταία ανάβαση. Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά, έβαλαν ένα σκληρό τέμπο ειδικά ο Gianni Moscon που είναι ο πρώτος του μεγάλος γύρος με την Sky…. Είχα χάσει τη Vuelta για 13’’, οπότε θα αγωνίζομαι για κάθε δευτερόλεπτο».

«Δούλεψα σκληρά για να είμαι εδώ μετά το Γύρο Γαλλίας…. (κρατώντας την κόκκινη φανέλα μέχρι τέλος) θα είναι πραγματικά σκληρό, ειδικά με τα χρονικά μπόνους… Δεν περιμένω αναγκαστικά να την κρατήσω συνέχεια μέχρι το τέλος. Απλά πρέπει να δούμε κάθε μέρα ξεχωριστά. Φυσικά θα κάνουμε τα πάντα για να την προστατεύσουμε».

7ος και 3ος γενικής, Nicolas Roche (BMC): «Ήταν πολύ σκληρό… Ξέρω ότι κάθε αγώνας που γίνεται στην Ανδόρα, δεν έχει εύκολο τερματισμό…. Νομίζω το τέμπο σήμερα, στα τελευταία 50 χλμ, ήταν πολύ δυνατό. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και μας προώθησε σε καλή θέση».

«Στον τερματισμό ήμασταν μόνο μερικά δευτερόλεπτα μακριά από τον Froome… Μετά την νίκη στην ομαδική χρονομέτρηση, ήλπιζα ότι σήμερα θα έπαιρνα την κόκκινη φανέλα. Το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου».

8ος και 4ος γενικής, Tejay van Garderen (BMC): «Φαίνεται κάθε μέρα να είναι ένας μονοήμερος αγώνας…. Νομίζω ο Nicolas Roche και εγώ έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι για την μάχη της γενικής, αν και έχουμε ακόμα 3 εβδομάδες».

«Η ομάδα αγωνίζεται σκληρά και μας προσφέρει καλή υποστήριξη και σήμερα το έδειξαν. Θα ήταν θαυμάσιο να έπαιρνα την κόκκινη φανέλα σήμερα, αλλά είμαι μόνο 2΄΄ πίσω και έχουμε κερδίσει χρόνο από τους αντιπάλους. Σίγουρα είναι μια καλή θέση αυτή που βρίσκομαι».

19ος γενικής, Igor Anton (Dimension Data): «Ήταν ένα δύσκολο εταπ, με πολλούς να θέλουν να παραμείνουν στο γκρουπ μπροστά. Ήταν μια ζεστή μέρα και σε κάποια στιγμή νόμισα ότι είχα πρόβλημα γιατί δεν μπορούσα να πιώ. Μετά τη Rabassa, άρχισα να νοιώθω καλύτερα. Μπορούσα να βγάλω όλη μου τη δύναμη αλλά δυστυχώς, χάσαμε χρόνο».

«Το θετικό που κρατώ ήταν ότι κράτησα ένα καλό τέμπο μαζί με τους Zakarin, Moreno και Meintjes. Απλά δεν μπορούσαμε να πιάσουμε τους 13 εμπρός. Είμαι χαρούμενος που είχα περιορισμένες απώλειες».

Πρώτος αποσπασμένος, Fabricio Ferrari (Caja RuralSeguros RGA): «Εγώ μαζί με τους υπόλοιπους προσπαθούσαμε σήμερα αποσπασμένοι και στο τέλος, έκανα μια επιτυχημένη επίθεση. Πάντα προτιμώ να είμαι αποσπασμένος παρά μέσα στο πελοτόν. Ένοιωθα καλά σήμερα, αλλά όχι τόσο προς το τέλος με τη ζέστη. Ήταν δύσκολο να παραμείνεις ενυδατωμένος».

Rafal Majka (BoraHansgrohe): «Είχα μια πολύ άσχημη μέρα σήμερα. Το κατάλαβα από το ξεκινημα στην πρώτη ανάβαση. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά συνέχισα να το παλεύω, γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι τη Μαδρίτη και όλα τα φαβορί θα έχουν μια μέρα κρίσης. Όμως, χάσαμε πολύτιμο χρόνο σήμερα και θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψουμε».

Αποτελέσματα 3ου εταπ:
1. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida in 4:01:22
2. David De La Cruz (Spa) Quick-Step Floors
3. Christopher Froome (GB) Sky
4. Romain Bardet (Fra) AG2R-La Mondiale
5. Esteban Chaves (Col) Orica-Scott
6. Fabio Aru (Ita) Astana
7. Nicolas Roche (Irl) BMC
8. Tejay Van Garderen (USA) BMC
9. Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R-La Mondiale
10. Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac at 0:25.

Γενική κατάταξη 3ου εταπ:
1. Christopher Froome (GB) Sky in 8:53:44
2. David De La Cruz (Spa) Quick-Step Floors at 0:02
3. Nicolas Roche (Irl) BMC
4. Tejay Van Garderen (USA) BMC
5. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida at 0:10
6. Esteban Chaves (Col) Orica-Scott at 0:11
7. Fabio Aru (Ita) Astana at 0:38
8. Adam Yates (Aus) Orica-Scott at 0:39
9. Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R-La Mondiale at 0:43
10. Romain Bardet (Fra) AG2R-La Mondiale at 0:48.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…