Alberto Contador – Ήθελα να το κάνω για τους οπαδούς, που με υποστήριξαν τόσο πολύ

Ο Alberto Contador τερμάτισε πρώτος στην κορυφή του Angliru, όπως ακριβώς είχε κάνει το 2008 με τα χρώματα της Astana. Είναι ο πρώτος αθλητής με δύο νίκες στο μυθικό βουνό της Ισπανίας.

Η Vuelta δεν ξεκίνησε καλά για τον Contador. Μόλις στο 3ο εταπ στην Ανδόρα, έχασε πολύτιμο χρόνο από μια ασθένεια. Από εκείνο το εταπ και μετά, κάθε μέρα καλυτέρευε, ενώ την 2η εβδομάδα ήταν πλέον πολύ ανταγωνιστικός. Όμως η ζημιά για τις ελπίδες του για τον τελευταίο τίτλο της καριέρας του, ήταν πλέον ανεπανόρθωτη. Πλέον ο Contador αναζητούσε μια ευκαιρία για να κερδίσει τουλάχιστον ένα εταπ.

Όλα κατέληξαν στο βασιλικό εταπ της Vuelta, στην τελευταία ανάβαση της ημέρας. Έχοντας κάνει από νωρίς την επίθεση του, άνοιξε το ρυθμό του και έφυγε μόνος στο 6ο χλμ της ανάβασης. Αφού έκανε μια διαφορά που έφτασε το 1:30’’ από τον Froome, η ψαλίδα άρχισε να κλείνει όταν ο Poels ανέλαβε να οδηγήσει τον Froome.

Τελικά, ο Contador τερμάτισε πρώτος, «πυροβολώντας» στον αέρα, με τους Poels – Froome μόλις 17’’ στη ρόδα του.

«Δεν μπορούσε να υπάρχει καλύτερο φινάλε από αυτό, να τελειώσω την επαγγελματική μου καριέρα με νίκη στο Angliru» δήλωσε ο Contador, ο οποίος τερμάτισε 4ος γενικής. Στην Μαδρίτη, θα σταθεί στο βάθρο, ως ο πιο επιθετικός αθλητής της φετινής Vuelta.

«Έκανα την ομάδα μου να δουλέψει, ήξερα ότι θα ήταν περίπλοκο, αλλά ήθελα να το κάνω αυτό για τους οπαδούς, που με υποστήριξαν τόσο πολύ. Οι άνθρωποι ζητωκραύγαζαν και με έκαναν πραγματικά να ανατριχιάσω».

Στρατηγική 20ου εταπ

Ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι η στρατηγική του στον αγώνα ήταν να επιτεθεί στην κατάβαση από το Cordal, το 2ο βουνό της ημέρας. Ο λόγος ήταν, ότι ο Froome δυσκολευόταν στην προηγούμενη κατάβαση από το Corbertoria και η Sky δεν θα διακινδύνευε μια πτώση του αρχηγού της.

«Ήξερα ότι στο παρελθόν υπήρχαν πολλές πτώσεις στο Cordal και ήξερα ότι έπρεπε να επιτεθώ με τον Pantano στην κατάβαση για να δημιουργήσω μια διαφορά. Είχα μερικά προβλήματα να περάσω μερικούς αθλητές που πήγαιναν λίγο πιο αργά, αλλά το έκανα».

«Στην τελική ανάβαση, ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Μέτρο με το μέτρο, πεντάλ με το πεντάλ. Είχα μια μικρή βοήθεια από τον Enric Mas (Quick Step Floors)» – τον οποίο ο Contador έχει ονομάσει ως τον πιο πιθανό διάδοχο του στις μάχες της γενικής κατάταξης των μεγάλων Γύρων.

«Αλλά δεν μπορούσα να σταθώ πάνω στα πεντάλ, όπως θα ήθελα κανονικά να κάνω όταν θα ανεβαίνω ένα βουνό. Ήταν τόσο βρεγμένα και αυτό ήταν ένα πραγματικό πρόβλημα. Στο Los Machucos» – όπου ο Contador είχε επίσης κερδίσει χρόνο από τους υπόλοιπους – «ήταν πολύ βρεγμένα, αλλά υπήρχαν και κάποια στεγνά τμήματα τα οποία μπορούσα να χρησιμοποιήσω».

Ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δούλεψε σκληρά από την αρχή του εταπ, για να ελέγξει τις αποσπάσεις. Όμως, και ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να κερδίσει οπωσδήποτε στο Angliru.

«Ήθελα να το κάνω για τους οπαδούς, που με υποστήριξαν τόσο πολύ. Αφήνω τώρα το σπορ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Τώρα έχω τη ζωή μπροστά μου για να κάνω άλλα πράγματα που πραγματικά θέλω. Πολλά ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξη που είχα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Τρίτη νίκη για Jonathan Milan

Ο Jonathan Milan σπριντάρισε δυνατά μέχρι τη νίκη στο 13ο εταπ του Giro d’Italia, αφ…