Περιληπτικά:

Ο Matej Mohoric (UAE Emiratew) έκανε μια τολμηρή κίνηση, στα τελευταία 10 χλμ και πήρε την πρώτη του επαγγελματική νίκη στη Vuelta. O Froome κινδύνεψε λίγο, αλλά τελικά κατάφερε να κρατήσει την κόκκινη φανέλα.

Lliria → Cuenca, 207 km

Ακόμα μια απώλεια λόγω τραυματισμού από τον Carlos Betancur (Movistar), με κάταγμα στο γόνατο. Έτσι, το 7ο εταπ ξεκίνησε από την Lliria με 188 αθλητές.

Από το ελεύθερο, ένα γκρουπ 14 αποσπασμένων σχηματίστηκε. Ήταν οι Alessandro De Marchi (BMC), Richard Carapaz και Jose Joaquin Rojas (Movistar), Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe), Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Arnaud Courteille (FDJ), Luis Angel Mate και Anthony Perez (Cofidis), Rafael Reis (Caja Rural-Seguros RGA), Aldemar Reyes και Jetse Bol (Manzana-Postobon).

Οι αποσπασμένοι μπόρεσαν και έκαναν μεγάλη διαφορά από το πελοτόν. Το πρόβλημα του πελοτόν ήταν οι πλάγιοι άνεμοι, που δημιούργησαν σπασίματα, στο 100ο και στο 45ο χλμ συνολικά.

Στο 80ο χλμ από τον τερματισμό, οι αποσπασμένοι ήταν ήδη μπροστά κατά 8’.

Φτάνοντας στο 20ο χλμ από τον τερματισμό, η διαφορά βρισκόταν στα 9’. Ένας από τους καλύτερα πλασαρισμένους αθλητές στο πρώτο γκρουπ, ο Jentse Bol (Manzana Postobon) βρισκόταν στη γενική 8:55’’ από τον Froome και ήταν ήδη εικονική κόκκινη φανέλα!

Στην τελευταία ανάβαση της ημέρας, στο Castillo de Cuenca, ο νεαρός Σλοβένος επιτέθηκε και έφτασε στην κορυφή μαζί με τους Rojas, De Gendt, και Poljanski. Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και επιτέθηκε ξανά στην κατάβαση.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο, είχε μια διαφορά 10΄΄ που μπόρεσε και κράτησε μέχρι τη γραμμή του τερματισμου.

Μετά τον αγώνα δήλωσε «Σήμερα η ομάδα με ήθελε αποσπασμένο. Προσπάθησα να διατηρήσω όση ενέργεια μπορούσα και τα έδωσα όλα στο τέλος. Το ήξερα ότι θα μου ταιριάζει γιατί είμαι καλός στις καταβάσεις …. Είναι απίστευτο. Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία μεγάλη μου νίκη».

Στην γενική, η Sky βάζοντας τα δυνατά της κατάφερε να φέρει τον Froome 8:38’’ πίσω από τον Mohori, ώστε να κρατήσει τη φανέλα. Ο παρολίγο πρωταγωνιστής της γενικής, Bol, τερμάτισε 7ος  στα 46’’ πίσω από τον Froome.

Γενική κατάταξη 7ου εταπ:

1. Christopher Froome (GB) Sky in 27:46:51
2. Esteban Chaves (Col) Orica-Scott at 0:11
3. Nicolas Roche (Irl) BMC at 0:13
4. Tejay Van Garderen (USA) BMC at 0:30
5. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida at 0:36
6. David De La Cruz (Spa) Quick-Step Floors at 0:40
7. Jetse Bol (Ned) Manzana Postobon at 0:46
8. Fabio Aru (Ita) Astana at 0:49
9. Adam Yates (GB) Orica-Scott at 0:50
10. Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac at 1:13

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πόσες μέρες ξεκούρασης είναι αρκετές;

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να αφιερώνουμε χρόνο για ξεκούραση και προσαρμογή στην προπόνηση εί…