Περιληπτικά:

Ο Miguel Angel Lopez παίρνει τη νίκη, ύστερα από μια επίθεση τελευταίας στιγμής, αφήνοντας πίσω τα φαβορί. Ο Froome κερδίζει ακόμα χρόνο, μεγαλώνοντας το πλεονέκτημα του ενώ ο Nibali σκαρφαλώνει στη 2η θέση της γενικής.

Lorca – Observatorio Astronómico De Calar Alto 187.5km

Αν και φαινόταν το κατάλληλο τερέν για αποσπάσεις, και μερικές προσπάθειες έγιναν νωρίς, το πελοτόν δεν έδινε ελευθερία.

Το σπάσιμο έγινε στο 50ο χλμ του αγώνα και ο ρυθμός αυτομάτως μειώθηκε. Οι αποσπασμένοι ήταν 14 στο σύνολο: Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), Bob Jungels (Quick-Step Floors), Alessandro De Marchi (BMC), Antonio Pedrero (Movistar), Lennard Hofstede (Sunweb), Simon Clarke (Cannondale-Drapac), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Sander Armee (Lotto Soudal), Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), Igor Anton (Dimension Data), David Arroyo (Caja Rural-Seguros RGA), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), και Aldemar Reyes (Manzana-Postobon).

1ο βουνό

Στο 100ο χλμ του αγώνα, η διαφορά είχε διαμορφωθεί στα 3’ . Φτάνοντας στους πρόποδες του πρώτου βουνού, η διαφορά είχε μεγαλώσει στα 4’.

Ήταν η Orica που έκανε τη διαφορά στο πελοτόν, θέλοντας να προωθήσει τον Chaves. Καθώς η ανάβαση ξεκινούσε, η διαφορά είχε ήδη πέσει στα 2’. Μπροστά στους αποσπασμένους, ο Bardet ανέβασε το ρυθμό και οι υπόλοιποι άρχισαν να μένουν σχηματίζοντας επιμέρους γκρουπ.

Πίσω πάλι η Orica είχε μείνει από βοηθούς και ήταν η σειρά της Sky να αναλάβει και να δυναμώσει το τέμπο, μαζεύοντας αποσπασμένους που έμεναν. Μπροστά είχε μείνει ένα γκρουπ με 6 αθλητές.

2ο βουνό

Στην κατάβαση από το πρώτο βουνό, ήταν μπροστά οι Yates, Bardet και Atapuma (UAE Team Emirates). Ξεκινώντας η δεύτερη ανάβαση, η διαφορά τους με το πελοτόν ήταν ήδη στα 2:30’’.

Στο 13ο χλμ από τον τερματισμό, ο Yates έχασε επαφή και οι υπόλοιποι συνέχισαν μόνοι τους.

Πίσω η Sky, με τον Froome κοντά στην κεφαλή του πελοτόν, είχε εξαπολύσει ένα δυνατό ρύθμο. Όταν η διαφορά έπεσε στο 1:45’’, ο Contador έκανε την επίθεση που όλοι περίμεναν, παίρνοντας μαζί του και τον Nibali. Οι δύο τους άρχισαν να συνεργάζονται σωστά, και το πρώτο θύμα ήταν ο Nicko Roche (BMC) που έχασε τελείως επαφή. Στο πίσω μέρος του πελοτόν έπεσαν επίσης και οι Fabio Aru (Astana) και Esteban Chaves (Orica-Scott), που έδειχναν να υποφέρουν.

 

Εν τω μεταξύ, o Froome είχε μείνει με 2 βοηθούς και η διαφορά με το δίδυμο των φαβορί εμπρός ήταν ήδη στα 20’’. Πίσω το γκρουπ των Chaves, Aru έχαναν 50’’ από το πελοτόν.

Στο 3ο χλμ από τον τερματισμό, φαινόταν ότι ο Froome είχε προβλήματα με το ρυθμό. Ο Franco Pellizotti (Bahrain-Merida) τραβούσε εμπρός, ενώ πίσω ο Froome είχε μείνει μαζί με τον Nieve.

Στο 2ο χλμ ήταν πλέον φανερό ότι ο Froome υπέφερε, και ήταν η σειρά του Nibali να κάνει την επίθεση του.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο, ο Lopez έκανε την επίθεση του και ο Froome έπιασε τον Nibali, τερματίζοντας μαζί.

Ο Froome μεγάλωσε την διαφορά, με τον Nibali τώρα στη 2η θέση, 1:13’’ πίσω του.  Ο Chaves έχασε χρόνο αλλά κράτησε την 3η θέση, 2:33’’ πίσω ενώ ο Roche έπεσε στην 10η θέση.

Γενική κατάταξη 11ου εταπ:

  1. Christopher Froome (GB) Sky in 45:18:01
  2. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida at 1:19
  3. Johan Esteban Chaves Rubio (Col) Orica-Scott at 2:33
  4. David de la Cruz (Spa) Quick-Step Floors at 2:36
  5. Wilco Kelderman (Ned) Sunweb at 2:37
  6. Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin at 2:38
  7. Fabio Aru (Ita) Astana at 2:57
  8. Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac at 3:01
  9. Alberto Contador Velasco (Spa) Trek-Segafredo at 3:55
  10. Miguel Angel Lopez (Col) Astana at 4:11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …