Περιληπτικά:

Ο εκπληκτικός Κολομβιανός Miguel Angel Lopez (Astana), τερματίζει πρώτος, ίσως στο πιο δύσκολο εταπ της διοργάνωσης. Στα φαβορί, ο Froome διατηρεί άνετα την πρωτοπορία.

Alcala la Real – Sierra Nevada. Alto Hoya De La Mora 129.4km

Όπως προβλέψαμε, το πελοτόν δεν ήθελε να δώσει ελευθερία σε κανέναν. 20 χλμ στον αγώνα, έγιναν κάποιες προσπάθειες αλλά δεν απέδωσαν. Τελικά, στο 40ο χλμ ύστερα από πολύ πόνο, 3 αθλητές φάνηκαν να ξεφεύγουν. Άλλοι 5 αθλητές έφυγαν μπροστά και έτσι δημιουργήθηκε το γκρουπ των αποσπασμένων.

Οι αποσπασμένοι ήταν οι: Perez, Rossetto (Cofidis), Oliveiro (Movistar), Mas Bonnet (Caja Rural-Seguros RGA), Trentin (Quick-Step Floors), Theuns (Trek-Segafredo), Armee (Lotto Soudal) και Van Asbroeck (Cannondale-Drapac). Αρχικά, μπόρεσαν να φτιάξουν μια διαφορά 2’.

Οι αποσπασμένοι μπαίνουν στην πρώτη διπλή ανάβαση της ημέρας. Η διαφορά είναι σχεδόν σταθερά στο 1:50’’, ενώ πίσω οδηγούν οι Sky και Astana.

Την πρώτη κορυφή παίρνει ο Armee και πίσω ακολουθούν οι Kruijswijk, Bardet Oliveira και ο Adam Yates. Η διαφορά τους στο 1:22’’ από το πελοτόν.

Η κατάβαση ξεκινά με τον Armee στα 3:15’’ από το πελοτόν. Φτάνοντας στο τέλος της κατάβασης και μέσα στην κοιλάδα, το πλεονέκτημα του εξανεμίζεται από την τετράδα που τον ακολουθεί.

Η ανάβαση στο  Alto del Purche και ο Armee πιάνεται από το τρίο Kruijswijk, Bardet και Yates. Πίσω στο πελοτόν, οι Contador & Lopez ξεκινούν την επίθεση τους. H Sky δεν αντιδρά και γρήγορα παίρνουν χρόνο, πιάνοντας τον κουρασμένο Armee.

To τρίο μπροστά σπάει, καθώς ο Yates φεύγει μόνος. Σε λίγο ο Bardet μένει και πιάνεται από τους Contador & Lopez. Η διαφορά τους από τον Yates είναι στα 50’’, ενώ πίσω τους το πελοτόν απέχει 1:30’’.

Στην κορυφή  περνά πρώτος ο Yates παίρνοντας τους πόντους και ξεκινά η εκτός κατηγορίας ανάβαση στο Alto Hoya de la Mora.

Το δίδυμο εμπρός πατάει δυνατά και η διαφορά τους είναι περίπου στο 1:30’’ από την Sky.

Στο 12ο χλμ από τον τερματισμό, είναι η σειρά του Nibali να επιτεθεί, αλλά το πελοτόν τον μαζεύει γρήγορα.

Στο 8ο χλμ, η διαφορά του Yates είναι περίπου στο λεπτό, ενώ ο Lopez ξεκινά την επίθεση του. Ο Contador πλέον μένει από δυνάμεις και δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Στο 4ο χλμ, ο Yates πιάνεται από τον Lopez. Πίσω, οι Bardet & Contador πιάνονται από το μικρό σε μέγεθος πλέον πελοτόν.

Στο επίπεδο κομμάτι πριν την κορυφή, ο Zakarin (Katusha) κάνει την επίθεση του και τραβάει και τους υπόλοιπους, ενώ ο Contador χάνει το γκρουπ.

Ο Κολομβιανός περνά πρώτος τη γραμμή για δεύτερη φορά, ενώ ο Ρώσος ανεβαίνει στην 3η θέση του βάθρου.

Γενική κατάταξη 15ου εταπ:

1. Christopher Froome (GB) Sky in 62:06:25
2. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida at 1:01
3. Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin at 2:08
4. Wilco Kelderman (Ned) Sunweb at 2:11
5. Esteban Chaves (Col) Orica-Scott at 2:39
6. Miguel Angel Lopez (Col) Astana at 2:51
7. Fabio Aru (Ita) Astana at 3:24
8. Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac at 3:26
9. Alberto Contador Velasco (Spa) Trek-Segafredo at 3:59
10. Wout Poels (Ned) Sky at 5:22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Epic Rides #2 – Οι αλλαγές

Πέρασαν 5 χρόνια από την πρώτη μας εκδήλωση. Επομένως, για το Epic Rides #2, κάποιες αλλαγ…