Περιληπτικά:

Ο Chris Froome κερδίζει την ατομική χρονομέτρηση και βάζει μεγαλύτερη απόσταση από όλα τα φαβορί. Πλέον ο πιο κοντινός αντίπαλος του απέχει 2’.

Circuito de Navarra → Logroño, 40 km

Ο πρώτος αξιόλογος χρόνος ήλθε από τον Σουηδό πρωταθλητή Tobias Ludvigsson με χρόνο 48:07.

Όλα άλλαξαν όταν ξεκίνησε ο Contador την δική του προσπάθεια. Ήταν πιο συγκεντρωμένος από ποτέ, με σωστή θέση πάνω στο ποδήλατο. Άλλωστε, αυτό ήταν το τελευταίο χρονόμετρο της καριέρας του. Ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια, που τελείωσε με πολύ καλό χρόνο, οριακά κάτω από 48’ [47:59].

Ο Kelderman έκανε το χρονόμετρο της ζωής του και κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Contador με 47:29, με τον Zakarin επίσης να κάνει πολύ καλό χρονόμετρο, τερματίζοντας με τον χρόνο του Ισπανού.

Ο Froome, που δεν φαινόταν στην αρχή να πηγαίνει τόσο γρήγορα. Περνώντας όπως από το δεύτερο τσεκ, ήταν ο πιο γρήγορος αθλητής του εταπ. Πίσω του ακολουθούσε, δίνοντας ό,τι έχει, ο Nibali. Ο Bardet είχε πτώση, ενώ οι Aru & Chaves δεν είχαν καλές επιδόσεις.

Τελικά ο Βρετανός τερμάτισε με χρόνο 47:00’’, παίρνοντας τη νίκη στο εταπ. Πίσω του ο Kelderman, 29’’ πιο αργός και τρίτος ο Nibali στα 47:57’’.

Όσον αφορά στη γενική, ο Nibali πλέον διατηρεί τη 2η θέση, αλλά απομακρύνεται στο 1:58’’, ο Contador με την επίδοση του ανεβαίνει στην 5η θέση, ενώ οι Aru& Chaves χάνουν κάθε ελπίδα για το βάθρο.

Ο Froome, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε «Ποδηλατούσα στην ταχύτητα που ένοιωθα άνετα. Δεν είχα πολλούς ελέγχους από το αμάξι συνοδείας, οπότε δεν ήξερα ακριβώς που βρισκόμουν [χρονικά]».

«Ανησύχησα λίγο, φτάνοντας στα τελευταία 6-7 χιλιόμετρα, αλλά μετά έμαθα ότι πήγαινα για τη νίκη στο εταπ. Το να επεκτείνω την πρωτοπορία μου και να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, με 4 μεγάλες μέρες αγώνα να απομένουν, είναι σημαντική θέση να είσαι, αλλά θα αγωνιστώ μέρα με τη μέρα».

Γενική κατάταξη 16ου εταπ:

1. Christopher Froome (GB) Sky in 62:53:25
2. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida at 1:58
3. Wilco Kelderman (Ned) Sunweb at 2:40
4. Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin at 3:07
5. Alberto Contador Velasco (Spa) Trek-Segafredo at 4:58
6. Miguel Angel Lopez (Col) Astana at 5:25
7. Fabio Aru (Ita) Astana at 6:27
8. Wout Poels (Ned) Sky at 6:33
9. Esteban Chaves (Col) Orica-Scott at 6:40
10. Michael Woods (Can) Cannondale-Drapac at 7:06

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…