Vuelta 2017 – Ανασκόπηση γεγονότων III

Vuelta 2017 – Γεγονότα 12ου εταπ

Η μέρα ξεκίνησε παράξενα και εξελίχθηκε το ίδιο παράξενα μέχρι τέλους. Πρώτα, υπήρξε το περιστατικό της πυρκαγιάς του λεωφορείου της ομάδας Aqua Blue Sport. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το λεωφορείο και επεκτάθηκε, καταστρέφοντας τελικά το όχημα.

Στον αγώνα, ο Contador έκανε μια τρελή επίθεση στην ανηφόρα, φεύγοντας δυνατά και βρίσκοντας μπροστά ένα συναθλητή του. Η γενναιότητα του ανταμείφτηκε με 20’’ πλεονέκτημα έναντι των φαβορί και 42΄΄ έναντι του Froome.

O Froome πάλι δεν είχε μία αλλά δύο πτώσεις, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Πάντως, το σημαντικό νέο της ημέρας, είχε να κάνει περισσότερο με τους οπαδούς, παρά με τους αθλητές. Στο πρώτο περιστατικό, μετά το σόλο πέρασμα του Contador, ένας οπαδός βρέθηκε πολύ κοντά του και ένας αστυνομικός τον έσπρωξε μέσα στο δρόμο. Ως αποτέλεσμα, η επερχόμενη μηχανή του ουδέτερου σέρβις της Shimano, είχε πτώση.

Στο δεύτερο περιστατικό, ένας οπαδός φαίνεται να σπρώχνει τον Maxim Belkov (Katusha), ο οποίος καταλήγει να πέφτει πάνω σε ένα διαφημιστικό πανί. Στην αρχή φάνηκε ότι ήταν ένα περιστατικό βίας. Όμως μετά έγινε γνωστό, ότι ο νεαρός οπαδός υπέφερε από ψυχολογικά αίτια, και ξέφυγε της προσοχής των γονέων του.

Ο Maxim Belkov δήλωσε: «Από τους διοργανωτές της Vuelta, έχω λάβει περισσότερες λεπτομέρειες, για το επεισόδιο που συνέβει χτες στο Puerto del Torcal, όταν ένας θεατής με έσπρωξε στο χαντάκι. Πρόκειται για έναν άντρα που υποφέρει από ψυχολογική αναπηρία. Για μένα, αυτό είναι παραπάνω από ένας λόγος να μην γίνει καμιά περαιτέρω πράξη εναντίον του».

«Είμαι υγιής και δεν έχω τραυματιστεί, αλλά μπορούσα να είχα καταλήξει χειρότερα. Η ποδηλασία είναι ένα πολύ προσβάσιμο σπορ. Πρέπει να το κρατήσουμε έτσι. Απλά ελπίζω αυτό το ατύχημα, να ανοίξει τα μάτια των θεατών. Παρακαλώ να μην αγγίζετε τους ποδηλάτες στον αγώνα, μην τρέχετε δίπλα μας και πάντα προσέξτε όποιον έχετε κάτω από την επιτήρηση σας».

Vuelta 2017 –Συνεντεύξεις από τα φαβορί μετά το 12ο εταπ

Νικητής, Tomasz Marczyński (Lotto Soudal): «Ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα να κερδίσω σήμερα, ειδικά επειδή ο αγώνας ξεκίνησε πολύ κοντά στο σπίτι μου. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω από την πλευρά του δρόμου και αυτό μου έδωσε επιπλέον κίνητρα. Θα συνεχίσω να επιτίθεμαι σε αυτή τη Vuelta».

2ος στο εταπ, Omar Fraile (Dimension Data): «Σήμερα ήταν δύσκολο να μπεις στην απόσπαση, γιατί γινόταν συνεχόμενη μάχη στα πρώτα 50 χιλιόμετρα. Ήμουν ο τελευταίος αθλητής που μπήκε στους αποσπασμένους από το πελοτόν. Ένοιωθα καλά όλη την ημέρα».

«Τα πόδια μου ήταν καλά στην προτελευταία ανάβαση, αλλά δυστυχώς έπαθα κράμπες στην τελευταία ανάβαση. Ήταν εκεί που ο αθλητής της Lotto Soudal έκανε την επίθεση, οπότε αποφάσισα να ανέβω το βουνό στο ρυθμό μου. Στην τελική, ανεβήκαμε δυνατά αλλά ήταν αδύνατο να τον πιάσω».

4ος στο εταπ, Pawel Poljanski (BoraHansgrohe): «Κάθε μέρα γίνεται μεγάλη μάχη στο πελοτόν, είναι απίστευτο. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να είμαστε μπροστά σήμερα, και νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά από την αρχή. Όταν ήμασταν μπροστά, είχα ήδη ξοδέψει αρκετή ενέργεια. Στο τέλος έβλεπα τον Clement, αλλά τελικά ο Marczynski αποδείχτηκε πιο δυνατός. Άλλαξα ποδήλατο και τερμάτισα 4ος τελικά. Όχι άσχημα, αλλά ήθελα να νικήσω».

Πρωτοπόρος γενικής, Chris Froome (Sky): «Είμαι καλά και είμαι ευχαριστημένος που δεν ήταν κάτι σοβαρό. Έχασα τον εμπρός τροχό σε μια στροφή, ήταν μια στροφή που γλιστρούσε πολύ. Δεν είναι ποτέ καλό να χάνεις χρόνο, αλλά το καλό είναι ότι έχασα 20’’ και όχι ένα λεπτό»

«Είχα δύο συναθλητές μου, τους Mikel Nieve και Wout Poels μαζί μου, και με βοήθησαν πάρα πολύ, βοηθώντας να περιορίσω τις απώλειες μου. Νομίζω ότι είμαι ευγνόμων που δεν τραυματίστηκα σοβαρά σήμερα και έχασα απλά λίγο δέρμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…