Vuelta 2017 – Ανασκόπηση IV

Vuelta 2017 – Γεγονότα 16ου εταπ

Η ατομική χρονομέτρηση που όλοι περίμεναν πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη. Και αυτό που περίμεναν όλοι, επίσης πραγματοποιήθηκε: Ο Chris Froome όχι μόνο κέρδισε το εταπ, αλλά κέρδισε χρόνο έναντι των υπολοίπων φαβορί.

Συγκεκριμένα, στην διαδρομή των 40.2 χλμ ο Βρετανός τερμάτισε με χρόνο 47:00’’. Κέρδισε 29’’ απέναντι στον Wilco Kelderman και 57’’ στον Vincenzo Nibali, ο οποίος όμως είναι 2ος στην γενική με χρόνο 1:58’’. Ο Alberto Contador  κατατάσσεται στις πρώτες 5 θέσεις του αγώνα για πρώτη φορά φέτος.

Το χορό του χρονομέτρου ξεκίνησε πρώτος ο Daniel Oss (BMC) με χρόνο 48:49’’. Επόμενος που βελτίωσε το χρόνο ήταν ο νεαρός Γερμανός Lennard Kämna (Sunweb) με 48:30’’. Όμως η χαρά του κράτησε λίγο, γιατί ήρθε ο Σουηδός πρωταθλητής χρονομέτρου Tobias Ludvigsson (FDJ) με 48:04΄΄.

Στον Σουηδό απάντησε ένας Ισπανός από το Pinto. Ο Contador ήταν ο πρώτος που κατέβασε οριακά το χρονόμετρο κάτω από τα 48 λεπτά, γράφοντας 47:59’’ και κερδίζοντας 4 θέσεις στην γενική.

Ο Wilco Kelderman (Sunweb) φάνηκε να μπαίνει πρώτος από τα ενδιάμεσα τσεκ. Τελικά, ήταν ο Chris Froome που έσπασε κυριολεκτικά τα χρονόμετρα, τερματίζοντας με χρόνο 47:00’’.

Vuelta 2017 –Συνεντεύξεις από τα φαβορί μετά το 12ο εταπ

1ος στο εταπ και στην γενική, Chris Froome (Sky): «Ποδηλατούσα με την ταχύτητα που ένοιωθα άνετα. Δεν είχα ενδιάμεσους ελέγχους από το αυτοκίνητο, έτσι δεν ήξερα πραγματικά πού ήμουν. Υπέθετα ότι αυτό δεν ήταν κάτι καλό και ανησυχούσα, αλλά στα τελευταία 6-7 χιλιόμετρα ανακάλυψα ότι ήμουν σε καλό δρόμο για να κερδίσω το εταπ».

«Είναι μεγάλη ανακούφιση και προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και θα πρέπει να πολεμώ κάθε μέρα. Αύριο θα είναι βάναυσα. Το Los Machucos θα είναι ένας πόλεμος. Αλλά για σήμερα θέλω απλώς να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην υποστήριξη της ομάδας Sky. Είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού που μπορώ να κάνω».

2ος στο εταπ και 3ος γενικής, Wilco Kelderman (Sunweb): «Είμαι πραγματικά χαρούμενος σήμερα και ελπίζω να μείνω σε αυτό το επίπεδο για το υπόλοιπο του αγώνα. Υπήρχαν πολλοί πλευρικοί/μπροστινοί άνεμοι που έκαναν πολύ δύσκολο να κρατήσω τα χέρια μου ευθεία. Μετά, υπήρχαν πολλές ανωφέρειες και κατωφέρειες στο δεύτερο μέρος».

« Ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσω, αλλά πήγα όσο πιο δυνατά μπορούσα. Είμαι ευχαριστημένος με το χρονόμετρο μου και είναι πολύ καλό που βρίσκομαι στην 3η θέση της γενικής».

3ος στο εταπ και 2ος γενικής, Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida): «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Ήταν πολύ δύσκολο χρονόμετρο και ο πλευρικός άνεμος ήταν πραγματικά ισχυρός. Σε μερικά τμήματα έκανα 100 σ.α.λ. και ταχύτητα κοντά στα 80 χλμ.»

«Ο Chris Froome έκανε πολύ καλή επίδοση, σε μια διαδρομή κατάλληλη για αυτόν και αύριο αναμένουμε ένα δύσκολο εταπ. Η κατάταξη έχει αλλάξει στις πρώτες θέσεις και αύριο κάποιος θα πρέπει να επιτεθεί αν θέλει να ανακτήσει θέσεις».

4ος στο εταπ και γενικής, Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin):

«Έδωσα ό,τι είχα και δεν νομίζω ότι έκανα λάθη. Στην ποδηλασία είναι σημαντικό μετά από ένα αγώνα, να μην ανησυχείς για τίποτα που θα μπορούσε να πάει στραβά ή να σκεφτείς ότι δεν έκανες αρκετά».

«Έδωσα ό,τι ήταν δυνατόν να δώσω. Σε αυτό το ‘παιχνίδι’ δεν θα είμαι ο νικητής, αλλά έχουμε τουλάχιστον δύο εταπ βουνών μπροστά μας και θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος για να φτάσω στο βάθρο στην Μαδρίτη».

5ος στο εταπ και γενικής, Alberto Contador (TrekSegafredo): «Είμαι χαρούμενος. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν είχα κερδίσει το εταπ,  αλλά είμαι χαρούμενος. Επιπλέον, δεν είχα ενδιάμεσους ελέγχους. Δεν ήξερα ποια ήταν τα κενά με τους αντιπάλους μου, ήμουν λίγο στα χαμένα».

« Ήταν μια καλή χρονομέτρηση και είμαι τώρα ακόμα πιο κινητοποιημένος, γιατί τα πόδια δεν πονούσαν όταν ξύπνησα Αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλευτήκαμε την μέρα ξεκούρασης κατάλληλα και τώρα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αυτή την τελευταία εβδομάδα».

«Ήξερα ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο για μένα να κερδίσω ένα τόσο επίπεδο χρονόμετρο. Μια ανάβαση θα με ευνοούσε, αλλά η νίκη ήταν αδύνατη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…