Καταπληκτική πρεμιέρα με χρυσό μετάλλιο για τον Χρήστο Βολικάκη, στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης πίστας, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στο αγώνισμα του σκρατς, στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Ο 31χρονος πρωταθλητής κατάφερε, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, να κερδίσει στο φινάλε τον Πολωνό Καζιμιετς Προκόπιτσιν, με 17:57, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Λευκορώσος Γιαουχένι Κάραλιοκ.

Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, μετά από εκείνο της Άννας Κορακάκη την Τετάρτη, στο πιστόλι 25μ.

Ο Έλληνα πρωταθλητής, αφιέρωσε το μετάλλιο στους ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους πριν από λίγες ημέρες σε τροχαίο στην Πτολεμαΐδα, όταν τους παρέσυρε αυτοκίνητο.

Αναλύτικά έγραψε:

“Τα καταφέραμε, χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας! Μεγάλη μου τιμή να με βραβεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής ολυμπιακής Επιτροπής & πλέον Αθάνατος Κύριος Σπύρος Καπράλος!

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στους ποδηλάτες που έφυγαν με τόσο άδικο τρόπο από τη ζωή πριν λίγες ημέρες καλό παράδεισο. Σεβαστείτε τους ποδηλάτες στο δρόμο, καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας. Σας ευχαριστώ όλους που είστε δίπλα μας και στηρίζετε τις προσπάθειες μας , από εσάς παίρνουμε δύναμη και αγωνιζόμαστε ακόμα πιο δυνατά!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …