Ο Χρήστος Βολικάκης κατέκτησε την 4η θέση στο αγώνισμα του όμνιουμ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας, που διεξάγεται στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, χάνοντας στις λεπτομέρειες το μετάλλιο, αλλά «κλείδωσε» την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020.
Νικητής στο όμνιουμ ήταν ο Άαρον Γκέιτ (Νέα Ζηλανδία) και τον ακολούθησαν στο βάθρο ο Γερμανός Ρόγκερ Κλούγκε και ο Ιάπωνας Έιγια Χασιμότο.

Ο 4ος Βολικάκης δήλωσε: «Δεν μας πήγε καλά το πρώτο αγώνοσμα. Παραλίγο να πέσουμε και δεν το ρισκάρησα. Εδώ νομίζω ότι “κλειδώνει” και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς».

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης συνέχισε την συγκέντρωση βαθμών και είναι δεύτερος στην γενική κατάταξη του όμνιουμ με 1100 βαθμούς έχοντας μπροστά του μόνο τον Γερμανό Κλούγκε (1360 β.), ενώ είναι 1ος στο αγώνισμα του σκρατς.

Υπάρχει ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καναδά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βερολίνο αλλά ο Χρήστος έχει πλέον διαφορά ασφαλείας.

«Τώρα έχω ανάγκη ξεκούραση και επιστρέφω Ελλάδα για να περάσω τις γιορτές με την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Βολικάκης.

Πηγή: http://hellenic-cycling.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Great American Rail Trail – 6000 χλμ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργείται ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων από την δυτική ακτή…